Se celebra una nova edició del NeuroBell Retreat

  • S’ha celebrat una nova edició del NeuroBell Retreat, un esdeveniment per reforçar la relació entre els grups de recerca en neurociències de l’IDIBELL.
  • Al llarg de la jornada, s’han fet breus presentacions de tots els grups de recerca i també xerrades científiques més extenses.
WhatsApp Image 2024-03-21 at 16.30.33

El passat 18 de març es va celebrar el NeuroBell Retreat 2024 a la sala d’actes del Centre Cultural Bellvitge-Gornal. L’esdeveniment ha estat organitzat pels coordinadors del programa de recerca en neurociències de l’IDIBELL, la Dra Antonella Consiglio i el Dr Antoni Martínez, amb l’objectiu crear i reforçar les connexions entre els diversos grups de recerca del programa.

La jornada s’ha dividit en tres seccions. Després de les paraules Dr Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, que han obert l’acte, s’ha fet la primera ronda de presentacions dels grups de recerca i dues xerrades per part dels investigadors Alberto Ortega (trastorns del neurodesenvolupament) i Mª Pino Alonso (psiquiatria i salut mental). En la segona sessió s’han presentat els altres grups de recerca i ha tingut lloc una ponència sobre ceguera hereditària i una altra sobre danys vestibulars crònics, gràcies a la Dra Ana Méndez i el Dr Jordi Llorens, ambdós del grup de bases cel·lulars i moleculars dels trastorns sensorials. Per últim, a la secció de la tarda, el Dr Fernando Fernández-Aranda ha parlat sobre trastorns de la conducta alimentària i addiccions. A les 16h s’ha fet la cloenda de l’esdeveniment.

En total, l’IDIBELL té 11 grups de recerca en neurociències que abarquen des de la ciència més bàsica fins la clínica, a més de temàtiques molt heterogènies: psicologia, psiquiatria, neurofarmacologia, malalties neurodegeneratives, trastorns del neurodesenvolupament… El programa de neurociències representa el 20% del personal investigador de l’Institut i els grups estan repartits entre tres localitzacions diferents: l’Hospital Duran i Reynals, el Campus de Bellvitge de la UB i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El retreat és un moment clau per al nostre Institut: els investigadors es reuneixen per discutir, compartir informació i iniciar nous projectes”, comenten el Dr. Martínez i la Dra. Consiglio. “La ciència és el resultat d’un esforç col·lectiu, per tant, quan més i millor coneguem el que fan els investigadors del nostre entorn, més força tindrà la nostra recerca”.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top