L’Associació Contra el Càncer a Barcelona finança dos projectes de l’IDIBELL amb 445.000 euros

Dos projectes de l’IDIBELL, un liderat per la Dra Marta Crous i l’altre per la Dra Bárbara Rivera, han estat seleccionats per rebre finançament de l’Associació Contra el Càncer.

Tots els projectes s’han presentat aquest dijous en acte a la seu barcelonina de l’entitat, que ha comptat amb dues taules de diàleg entre investigadors i pacients.

NO020 AECC

L’Associació Espanyola Contra el Càncer ha celebrat un acte a Barcelona amb motiu de la presentació dels nous projectes de recerca en càncer 2023. En total, a tot l’Estat s’han atorgat 29,4 M€ en 233 ajudes. D’aquestes, 44 han estat destinades a Barcelona, dues de les quals a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Les adjudicacions han estat conduïdes pel Dr. Laureano Molins, president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Barcelona, i la Dra. Marta Puyol, directora científica de la Fundació Científica de l’Associació. També s’han celebrat dues taules de diàleg amb la participació d’alguns dels investigadors beneficiaris dels ajuts i també de pacients per parlar de la translacionalitat de la recerca oncològica. L’acte ha finalitzat amb el testimoni d’una pacient.

A l’IDIBELL, gràcies a una ajuda LAB, l’equip liderat per la Dra Bárbara Rivera investigarà dos síndromes associats amb la predisposició al càncer per així identificar miRNAs que actuin com a biomarcadors de diagnòstic i pronòstic i també possibles estratègies de tractament. Per altra banda, la Dra Marta Crous, investigadora de l’ICO (Programa de recerca en epidemiologia del càncer) i de l’IDIBELL, rebrà una ajuda Proyectos Estratégicos per estudiar com influeix l’estil de vida, principalment l’alimentació i l’exercici físic, en el risc i la supervivència del càncer d’endometri. A part, les estudiants Emma Gonzalvez i Laura Ros han rebut una ajuda per fer l’estada de pràctiques acadèmiques a l’IDIBELL.

Els ajuts en Recerca de l’Associació adjudicats cobreixen totes les fases de la carrera investigadora i totes les fases de la investigació, des de la investigació bàsica fins a la innovació i la investigació clínica, a més de tots els tipus de càncers.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top