L’IDIBELL celebra amb èxit la 7a edició de l’sLHam de científiques

El públic va omplir completament l’Auditori Barradas per commemorar el Dia Mundial de la Dona i la Nena en la Ciència.

La investigadora Sara Martí s’endugué la pipeta d’or per votació popular.

20240208_205948_2a1

Com ja va sent tradició, l’sLHam de científiques de l’IDIBELL, celebrat ahir en motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que serà diumenge 11 de febrer, no va deixar a ningú indiferent. Amb l’Auditori Barradas ple de gom a gom, les 8 participants d’enguany -Elisa Espinet, Laura Aregui, Sara Martí, Elvira Fernàndez, Ayesha Akhtar, Roser Granero, Carlota Castro i Carmen Moreno – van lluir-se amb els seus monòlegs breus on van explicar el seu dia a dia com a nenes i dones en la ciència. Totes elles van compartir amb el públic les barreres que han anat superant per arribar on són, visibilitzant la realitat de la tasca científica i demostrant que el talent en aquest camp és cada cop més femení.

Seguint la novetat de l’any passat, en aquesta edició s’ha tornat a incloure el perfil d’slhamera júnior gràcies a la participació de l’Ayesha, estudiant de l’Institut Bellvitge, que va elaborar el seu treball de recerca de Batxillerat als laboratoris de l’IDIBELL sota la tutorització dels Drs. Francisco Ciruela i Marc López-Cano, i d’una altra de les sLHameres de la nit, l’Elvira, professora de ciències a l’Institut Bellvitge. La possibilitat d’aquest tipus de col·laboracions que permeten l’apropament de les més joves a la recerca i busquen fomentar vocacions científiques, la dona el projecte de Tàndem Educatiu que desenvolupen conjuntament l’Institut Bellvitge i l’IDIBELL.

El punt àlgid de l’acte va ser l’anunci de la guanyadora del 7è sLHam, que es va endur el trofeu, en forma de pipeta d’or, cap a casa. A través d’una votació en rigorós directe, l’audiència va decidir distingir a Sara Martí, que va captivar al públic amb el seu monòleg sobre la microbiota i el transplantament fecal.

Després de l’actuació de totes les participants d’aquest any, el director de l’IDIBELL, Gabriel Capellá, va dedicar unes paraules subratllant que “l’sLHam posa de manifest l’excel·lència de les nostres científiques i també la ciència diversa i multidisciplinària de l’IDIBELL, una institució que, per altra banda, es posiciona clarament a favor de corregir les desigualtats de gènere i que vetlla internament per detectar i perseguir qualsevol violència”. Al seu torn, la tinent d’alcaldessa de L’Hospitalet, Laura Garcia, va felicitar totes les slhameres i va posar en valor l’èxit d’esdeveniments com l’sLHam, que demostren el gran potencial de Bellvitge. “Volem ser una ciutat del coneixement, un dels principals pols de recerca del sud d‘Europa, i per a fer-ho, necessitem caminar plegats al costat de les científiques i els científics de l’IDIBELL”.

L’sLHam s’organitza amb la col·laboració de l’Auditori Barradas, l’Escola de Música i Centre de les Arts de l’Hospitalet, l’Institut Bellvitge, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, LHCiència i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La iniciativa compta també amb el recolzament de les empreses Aire Ancient Baths, BioNova Científica, LabClinics, Sarstedt, Muji, Caves Pagès Entrena i Metropolitan Gran Via, que doten els premis per a les participants.

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top