Viladecans Contra el Càncer dona 35.000 € a l’IDIBELL per a la recerca sobre els melanomes, els càncers ginecològics i la nutrició

L’associació del Baix Llobregat porta col·laborant amb l’IDIBELL des de 2016 recollint fons per la investigació contra el càncer.

10700752057

Aquest dimarts, dia 23 de gener, l’Associació Coordinadora “Viladecans contra el Càncer” ha fet una donació de 35.000€ a l’IDIBELL. A l’acte hi han assistit representants de les associacions col·laboradores, Maria Gato, presidenta de l’Associació, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL i cap del grup de recerca en càncer hereditari, i els investigadors que han rebut l’impuls de l’associació enguany.

El donatiu, que és fruit de les campanyes solidàries organitzades per l’Associació al llarg de 2023, es destinarà a finançar l’adquisició de dermatoscopis que facilitin el diagnòstic de melanomes, al suport estadístic per a estudis epidemiològics de càncers ginecològics i a la recerca en nutrició i càncer. El projectes estan liderats per les facultatives de l’Hospital de Viladecans Yolanda Fortuño i Glòria Tena, i per l’investigador de l’IDIBELL Raul Zamora-Ros.

Durant l’acte, que va tenir lloc a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso de Viladecans, també s’anuncià el projecte de recerca que motivarà la campanya de 2024 de l’Associació. Liderat per Oscar Martínez-Tirado, el projecte té per objectiu avançar en el diagnòstic i el tractament precoç dels sarcomes.

L’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer, formada per entitats de la societat civil i fonamentada en el voluntariat, va començar a col·laborar amb l’IDIBELL el 2016, tot recollint fons per la investigació contra el càncer. A data d’avui, ja ha aportat, en total, 163.000 € a la recerca biomèdica.

 

Scroll to Top