L’IDIBELL rep una ajuda FORTALECE de l’Institut de Salut Carlos III

  • L’ajut, de 2.500.000 €, impulsarà el projecte Smart Health Community
Captura3

L’Institut de Salut Carles III ha atorgat a l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge una de les ajudes del nou programa FORTALECE, adreçat a Instituts de Recerca Sanitària acreditats. Dotada amb 2.500.000 €, l’ajuda impulsarà el projecte Smart Health Community (SHC).

Smart Health Community és un projecte que aposta per la Medicina Basada en el Valor mitjançant la promoció de la salut en la població sana i l’atenció integral de la salut del pacient pediàtric i adult, en la forma d’un continu assistencial i preventiu basat en l’obtenció de gran quantitat de dades biomèdiques i el seu ús mitjançant eines d’intel·ligència artificial. Aquestes, juntament amb l’accés a models avançats de malaltia, permeten obtenir una imatge completa i diferent del pacient, que permet oferir-li una atenció innovadora, personalitzada i de qualitat.

SHC és un projecte clau per catalitzar el Bioclúster, un projecte innovador en què participen els diferents actors que conformen el Campus de Salut de Bellvitge, i també per fer créixer en impacte i qualitat la investigació de l’IDIBELL. El projecte permetrà enfortir grups d’excel·lència de la institució i millorar alguns aspectes de l’estratègia institucional d’atracció i de retenció de talent, que s’emmarquen en el seu Pla Estratègic.

Dotat amb 30 milions d’euros, el programa FORTALECE estableix un renovat model de finançament de la investigació. I té com a objectius enfortir línies de recerca i innovació preexistents als Instituts de Recerca Sanitària, impulsar la generació de coneixement científic de frontera orientat a millorar la salut, i afrontar els principals reptes sanitaris de la societat.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top