El Ministeri de Ciència i Innovació atorga 4 milions d’euros per a l’assaig clínic de Fase 2b amb un nou fàrmac per a l’ictus isquèmic

Èxit col·laboratiu en l’avenç de la neuroprotecció contra accidents cerebrovasculars.

El consorci està liderat per l’empresa biofarmacèutica de fase clínica apta Targets i està format per Pere Cardona, investigador de l’IDIBELL i metge de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

NdP_Strack-002-1024x644

El consorci format per aptaTargets, l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), la Universitat de Valladolid i l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR) ha rebut 4 milions de euros de finançament del Ministeri de Ciència i Innovació d’Espanya mitjançant l’Agència Estatal de Recerca (AEI).

 

La subvenció recolzarà el projecte NexTOLL, que té per objectiu llançar un assaig clínic multicèntric de fase 2b per confirmar l’efecte neuroprotector d’ApTOLL en pacients amb accident cerebrovascular isquèmic agut (AIS). L’assaig clínic està previst que comenci el 2024 i Pere Cardona, investigador principal del grup de recerca de Malalties Neurològiques i Neurogenètica de l’IDIBELL i director del Programa Neurovascular i de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari de Bellvitge, estarà entre els neuròlegs que el portaran a terme.

 

Aquests fons sorgeixen d’una convocatòria altament competitiva del Programa Estatal per al Foment de la Investigació Científica i Tècnica i la seva Transferència 2022 (anteriorment conegut com a Reptes Col·laboració) que preveu finançament per a projectes de col·laboració publicoprivada per catalitzar la innovació i el lideratge empresarial a petites empreses i mitjanes empreses (PIMES).

 

Els resultats de la investigació realitzada amb ApTOLL fins ara són molt encoratjadors. Es tracta del primer fàrmac neuroprotector que obté resultats positius en assajos clínics amb pacients, els quals es van presentar a la International Stroke Conference 2023 i es van publicar a la prestigiosa revista científica JAMA Neurology.

 

El finançament rebut de l’AEI és clau per portar ApTOLL al mercat, que podria proporcionar una opció terapèutica important per als pacients amb accident cerebrovascular que tenen una necessitat mèdica important no coberta.

 

Un assaig clínic de fase IIb per avaluar lefecte neuroprotector dApTOLL en pacients amb accident cerebrovascular. NextTOLL CPP2022-009778.

Scroll to Top