30 investigadors de l’IDIBELL entre els científics més citats del món

  • Entre els 30 investigadors de l’IDIBELL, tres se situen entre els 10 primers de Catalunya i/o Espanya en la seva respectiva especialitat.
  • La Universitat de Stanford publica cada any el rànquing World’s Top 2% Scientists, que inclou més de 180.000 investigadors de 22 camps científics.
Stanford list 2023

Com cada any, la Universitat de Standford ha publicat l’actualització de la llista del top 2% de científics més citats en diversos camps de recerca, el 2023 World’s Top 2% Scientists. Aquest es considera un del rànquings més prestigiosos a nivell internacional i es basa en l’anàlisi dels articles més citats des de 1996 fins al final de 2022, d’acord amb la base de dades bibliomètriques Scopus. Aquesta llista inclou més de 180.000 investigadors d’arreu del món, dividits en 22 camps científics i 176 subcamps.

En l’edició 2023 d’aquest rànquing apareixen 30 investigadors i investigadores de l’IDIBELL de tres àrees de recerca: càncer, neurociències i medicina translacional. D’aquests, se’n poden remarcar tres pels seus assoliments científics: el Dr Esteve Fernández, cap del grup de recerca en control del tabac de l’IDIBELL i l’ICO, es posiciona en primer lloc a Catalunya i segon a Espanya en el subcamp de la Salut Pública. En el camp de la Medicina Clínica, destaquen dos altres recercaires: el líder del grup de càncer ginecològic de l’IDIBELL i l’HUB, el Dr Xavier Matias-Guiu, ocupa en segon lloc a Catalunya i el tercer d’Espanya en el subcamp de Patologia, mentre que el Dr Cosme Gay-Escoda és el primer i únic a Catalunya i el cinquè a Espanya del camp de l’Odontologia. A L’IDIBELL, lidera el grup de recerca en patologia i terapèutica odontològica i maxil·lofacial.

Altres científics es troben en el top 10 de Catalunya dins el seu camp respectiu: Jordi Carratalà (tercer en Microbiologia), Isabel Fabregat (sisena en Bioquímica i Biologia Molecular), Francesc Formiga (quart en Medicina General i Interna) i Sebastiano Biondo (desè en Cirurgia).

Scroll to Top