L’AELAM fa un donatiu de 15.000 euros per a la recerca en Limfangioleiomiomatosi

L’associació amb seu a Tarragona ha signat un acord per tal de dur a terme una col·laboració estratègica per a desenvolupar un projecte d’estudi de la biologia dels glucocorticoides en l’origen i evolució de la Limfangioleiomiomatosi.

SONY DSC

Una representació de l’AELAM (Associació Espanyola de Limfangioleiomiomatosi) ha fet entrega d’un donatiu de 15.000€ per a la recerca en aquesta malaltia. Aquesta col·laboració servirà, entre d’altres, per a desenvolupar un projecte destinat a l’estudi de la biologia dels glucocorticoides en l’origen i evolució de la Limfangioleiomiomatosi  (LAM).

L’acte d’entrega s’ha realitzat a l’Hospital Duran i Reynals i ha comptat amb la presència del director general de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Gabriel Capellá i del cap del grup de recerca en Càncer de Mama de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia, Miquel Àngel Pujana, qui lidera aquesta investigació.

El grup de recerca dirigit pel Dr. Miguel Angel Pujana col·labora des de l’any 2014 amb l’Associació Espanyola de Limfangioleiomiomatosi (AELAM) en l’estudi de diferents aspectes de la LAM, cap a una millora del seu diagnòstic, maneig i tractament.

 

Què és la LAM?

Es tracta d’un tumor pulmonar molt poc freqüent. Es dona principalment a dones, en general en edat fèrtil, en les quals apareixen quists als pulmons que afecten les vies aèries, els vasos limfàtics i els sanguinis i dificulten la respiració. A més, els pulmons es van degenerant i al final pot arribar a ser necessari un transplantament.

Es tracta d’una malaltia sense cura i, per tant, és necessari promoure la seva investigació i cercar solucions. Així doncs, l’AELAM realitza diverses accions amb el propòsit de recaptar fons i poder-los destinar a la investigació de la malaltia.

Scroll to Top