La spin-off de l’IDIBELL ADmit therapeutics tanca una ronda de finançament de 5,4 milions d’euros

  • Aquesta ronda ha estat liderada per Clave Capital, a través del seu fons Clave Innohealth f.c.r.
  • EIC Fund i Alzheimer’s Drug Discovery Foundation (ADDF) Diagnostic Accelerator (DxA) participen a la ronda, juntament amb altres inversors com Lavanda Ventures, Ship2B i WA4Steam
NO097 - Ronda Admit - Imatge noti

ADmit Therapeutics és una companyia biotecnològica fundada a finals de 2017 com a spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i que està centrada en el desenvolupament i la comercialització d’una nova tecnologia de detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer tanca la seva ronda d’ampliació de capital de 5,4M€.

ADmit, ha tancat una ampliació de capital de 5,4M€ amb Clave Capital com a lead investor i el suport rellevant de l’EIC Fund i l’Alzheimer’s Drug Discovery Foundation (ADDF) Diagnostics Accelerator (DxA), juntament amb altres inversors com Lavanda Ventures, Ship2B i WA4Steam. La ronda permetrà obtenir el marcatge CE i l’aprovació per part de la FDA per a la comercialització de la seva tecnologia anomenat MAP-AD a Europa i als Estats Units.

El MAP-AD es basa en un algorisme capaç d’estratificar pacients de Deteriorament Cognitiu Lleu segons la seva probabilitat de progressió a Alzheimer mitjançant l’anàlisi epigenètica de les firmes de metilació de l’ADN mitocondrial en una mostra de sang del pacient. L’enfocament innovador de MAP-AD resideix en aquestes troballes innovadores, una combinació de biomarcadors patentats basats en patrons de metilació d’ADN mitocondrial i un nou algorisme per vincular el patró amb el pronòstic clínic de la malaltia d’Alzheimer.

L’ús de la tecnologia MAP-AD per part de les empreses farmacèutiques per optimitzar la selecció de pacients té el potencial de reduir el temps i costos associats als assaigs clínics, incrementant la possibilitat d’identificar noves teràpies efectives.

Hi ha una clara necessitat de pronòstic individualitzat de la progressió del Deteriorament Cognitiu Lleu a demència i Alzheimer. El diagnòstic oportú i precís impacta en la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies al poder modular i optimitzar el tractament a temps.

Marta Barrachina, CEO d’ADmit, destaca: “La nostra proposta de valor únic permet que amb una mostra de sang i utilitzant tècniques de seqüència d’última generació siguem capaços de calcular la probabilitat de progressió d’un pacient amb Deteriorament Cognitiu Lleu a Alzheimer. Això permet als clínics poder estratificar de forma òptima els pacients i prescriure el millor tractament“.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top