Èxit absolut de les jornades de portes obertes de Sinergia 2023

  • Més de 300 persones van venir al Campus Bellvitge per ser partícips de la feina que es fa dia a dia a l’IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital Universitari de Bellvitge, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu per millorar la salut de les persones.
  • A l’Hospital Duran i Reynals es van realitzar visites guiades, xerrades científiques i un escape room als laboratoris, mentre que al Par Bellvitge va tenir lloc una masterclass de Zumba, una sessió de ball-teràpia i tallers d’educació científica per famílies. L’esdeveniment va finalitzar amb un concert de Dorigen.
202310 - NO102 - Post Sinergia

Aquest dissabte es va celebrar la jornada de portes obertes de la cinquena edició de Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet. Més de 300 persones van venir al Campus Bellvitge per ser partícips de la feina que es fa dia a dia a l’IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital Universitari de Bellvitge, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu per millorar la salut de les persones. Al llarg de tot el matí una gimcana, un escape room, visites guiades per les instal·lacions i tallers per a tota la família van acostar la ciència de Bellvitge a tots els visitants. La jornada va culminar en una gran festa final on es va poder gaudir de l’actuació del grup DOrigen.

En les visites guiades els participants van tenir l’oportunitat de visitar els laboratoris de l’IDIBELL i viure la recerca en primera persona. Al final de cada visita es va oferir una xerrada divulgativa sobre cèl·lules mare, diabetis i càncer de pàncrees a càrrec de Meritxell Rovira, i una altra, sobre tecnologia 3D en el quiròfan de la mà de Núria Adell i Trinidad Arenas, ambdues amb gran èxit d’assistència.

Una altra activitat, que ja és un clàssic i que també va tenir gran èxit d’assistència esgotant totes les localitats, va ser l’IDIescape, un escape room als laboratoris. Els participants van utilitzar el seu enginy i dots científics per descobrir com crear un tractaments mèdic i només així aconseguien superar l’escape room.

Aquest any el Parc de Bellvitge va acollir més activitats que mai, dirigies a persones de totes les edats: tallers per a públic familiar, una gimcana de descoberta del barri, una masterclass de Zumba i una de ball-teràpia. Petits i grans, amics i famílies, científics i no científics, tothom va gaudir de totes les activitats que es van poder dur a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats del barri.

Abans de gran final de festa el Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i el David Quirós, Tinent d’Alcalde de L’Hospitalet, van pujar a l’escenari per posar en valor la unió de forces de totes les entitats que formen part del Campus Bellvitge, un dels pols biomèdics més importants del país, i la importància de dur a terme activitats com aquestes per acostar la ciència que s’hi fa la ciutadania.

Finalment, tot el públic assistent va poder gaudir de la música de DOrigen que van interpretar la “Simfonia dels Herois”, un disc que han fet en col·laboració amb pacients de tumors cerebrals que busca conscienciar de la importància de seguir fent recerca en aquest àmbit per continuar avançant.

Sinergia és la Festa de la recerca i innovació en salut de L’Hospitalet, liderada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i emmarcada en el projecte estratègic 4locaLHealth: Recerca, Innovació i Salut al territori a través de la medicina personalitzada (PECT, cofinançat amb fons europeus FEDER).

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top