Un any més a l’IDIBELL mantenim el nostre compromís amb la recerca, la formació i la innovació per millorar la salut de les persones

NO80 - Resum anual report - Imatge noti

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) com a centre de referència en recerca biomèdica impulsa estudis bàsics i clínics per abordar els problemes de salut de les persones. Els nostres valors d’integritat, compromís, passió, aspiració, transparència i confiança guien la nostra tasca diària i el nostre compromís amb la societat.

L’any 2022, amb quasi 1.500 articles publicats, dels quals gairebé 600 van estar liderats per investigadors i investigadores de l’IDIBELL, la nostra recerca va mantenir el seu alt nivell de qualitat i excel·lència, amb un factor d’impacte mitjà superior a nou.

Un altre aspecte clau a la nostra institució és la formació de nous talents. L’any passat, prop de 50 joves investigadors i investigadores van obtenir el seu doctorat, consolidant així el futur de la recerca biomèdica.

En aquests moments som més de 1.500 persones formant part de l’IDIBELL, 37% homes i un 63% dones. Tot i que encara hi ha certa desigualtat reflectida en l’efecte tisores, pel qual en les posicions inicials hi ha majoria dones i en les posicions de poder homes, aquesta diferència s’està retallant. Any rere any anem tancant les tisores.

La nostra dedicació per aconseguir recursos per a la recerca és clara, hem aconseguit 140 projectes competitius nacionals i 23 internacionals, amb un finançament que supera els 25 milions d’euros. Creiem fermament que a través de la recerca i la innovació podem millorar la qualitat de vida de les persones. Per això, hem traduït el nostre coneixement en innovacions que beneficiïn la societat a través de la creació de 133 patents i 6 spin-off.

També considerem essencial traslladar el coneixement generat a la societat, així doncs, al 2022, 31 notes de premsa i 121 notícies a la web van compartir els nostres avenços amb la població. A més, a través de 17 actes públics, 14 activitats educatives i 40 peces audiovisuals divulgatives hem fomentat la conscienciació i l’apoderament de la població en temes de salut.

En resum, l’IDIBELL és una institució compromesa amb la recerca de qualitat, la formació de nous talents i la innovació en salut. Amb la nostra dedicació aspirem a continuar sent un pilar fonamental en el camp biomèdic i contribuir al benestar de la població.

Si vols més detalls dels reptes assolits per l’IDIBELL durant el 2022 pots consultar la nostra memòria anual d’activitats.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top