Tanicotaki, el llibre de cuina per recaptar fons per l’ELA arriba a la segona edició

NO053 - Tanicotaki - Imtge noti

Tanicotaki és la combinació de Nico amb Tataki, una tècnica de cocció japonesa. I, “Tanicotaki. Cocinando sin límites” és un llibre de receptes que recull la passió per la cuina i per estar entre amics i família de Nicolás Anglada Jané.

El 2019, Nicolás Anglada va ser diagnosticat d’ELA. Aquest llibre el va ajudar a superar els seus límits i el va motivar en els últims anys de la seva malaltia. Tot i que en Nico no va poder acabar el llibre, la seva família i amics ho van fer per ell i van decidir donar els diners recaptats a la recerca de l’ELA de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). El llibre ha estat tot un èxit i ja va per la segona edició. Pots aconseguir el teu exemplar en aquest enllaç.

L’ELA és una malaltia degenerativa que afecta les neurones motores el que causa la progressiva paràlisi dels músculs. Tot i que encara no s’ha trobat un tractament per curar-la, els avenços estan ajudant a millorar la qualitat de vida de les persones afectades. Des del grup de recerca de l’IDIBELL i la Unitat de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de la mà de la Dra. Mònica Povedano, ajuden en primera persona a pacients i familiars a lidiar amb l’ELA i investiguen per a avançar en el seu coneixement.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top