La recerca en mHealth de Bellvitge, destacada al congrés més rellevant en l’àmbit mundial d’Insuficiència Cardíaca

NO57 - Herms_Bioheart - Imatge noti

Els excel·lents resultats de l’assaig clínic HERMeS, pioner al món sobre l’aplicació de telemedicina i mHealth a la Insuficiència Cardíaca, s’han presentat al congrés Heart Failure 2023, que ha tingut lloc entre el 20 i el 23 de maig a Praga (República Txeca). L’assaig ha estat liderat per l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i el grup de recerca en malalties cardiovasculars BIO-HEART de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

El Dr. Sergi Yun Viladomat, expert en eHealth i especialista del Servei de Medicina Interna de l’HUB i investigador del grup de recerca BIO-HEART, ha presentat durant la sessió Late-Breaking Science els resultats principals d’aquest assaig clínic multicèntric, controlat, obert i amb adjudicació cega d’esdeveniments clínics realitzat a deu centres de l’Estat espanyol, que ha combinat telemonitorització i teleintervenció amb videoconferència utilitzant tecnologia mòbil (mHealth) en pacients amb insuficiència cardíaca d’alt risc (després d’un ingrés hospitalari per descompensació de la seva malaltia).

 

Participació activa de l’HUB i l’Atenció Primària

Una representació de professionals vinculats al programa d’Insuficiència Cardíaca Comunitària de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, que té com a objectiu millorar l’atenció del pacient amb insuficiència cardíaca crònica al territori, han tingut un paper actiu al congrés.

A més de la presentació dels resultats de l’assaig HERMeS, el director del Servei de Cardiologia  de l’Hospital de Bellvitge i cap de grup de recerca en malalties cardiovasculars BIO-HEART, el Dr. Josep Comín-Colet, ha presentat un treball sobre la influència del gènere en pacients en IC gestionats a sistemes integrats de salut. Per la seva part, el Dr. José González-Costello, coordinador de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca Avançada de l’HUB, investigador del grup BIO-HEART i president de l’Associació d’Insuficiència Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), ha impartit un tutorial de gestió efectiva del pacient i protecció de mort sobtada cardíaca en fase aguda en pacients amb IC recentment diagnosticada.

Els especialistes de l’Hospital de Bellvitge i investigadors del grup BIO-HEART, els doctors Santiago Jiménez-Marrero, Raul Ramos Polo, Maria del Mar Ras Jiménez, i la metgessa de família i comunitària i referent de malaltia cardiovascular del CAP Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat, Blanca Torres, també han presentat ePosters i les corresponents comunicacions orals en relació a diferents temàtiques motiu d’estudi dins del grup de recerca en l’àmbit de la insuficiència cardíaca: aplicabilitat de solucions digitals i estudi del seu rol en la qualitat de vida i l’autocura, avaluació i impacte de comorbilitats com el dèficit de ferro o l’hiperpotassèmia i estudis epidemiològics sobre l’evolució dels pacients amb insuficiència cardíaca al nostre territori i la seva comparativa amb la resta de Catalunya en funció d’edat, sexe i grups de morbilitat ajustats (GMAs).

El Heart Failure és el congrés anual de la Heart Failure Association (HFA) de la Societat Europea de Cardiologia (ESC), que té com a objectiu millorar la qualitat i l’esperança de vida gràcies a una millor prevenció, diagnòstic i tractament de la insuficiència cardíaca a partir d’establir xarxes de coneixement per a la gestió, formació i recerca. Professionals de la salut de més de 150 països s’hi troben i cooperen per avançar junts en medicina cardiovascular.

Scroll to Top