Els avenços en l’abordatge de l’esclerosi múltiple, a prop dels pacients en el Dia Mundial de la malaltia

Els professionals de la Unitat d’EM han compartit en una jornada amb els pacients els nous avenços en el tractament i prevenció de la malaltia

Foto grup Esclerosi Multiple_220523_05

Trobar els tractaments per frenar el component neurodegeneratiu, principal responsable de la discapacitat que provoca l’esclerosi múltiple; desenvolupar tècniques efectives de regeneració dels teixits que permetin recuperar les funcions neurològiques afectades per la malaltia i detectar marcadors biològics per anticipar el pronòstic a nivell individual. són tres dels principals eixos de recerca que van protagonitzar una Jornada a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple (EM), que se celebra el 30 de maig.

El grup de recerca en Malalties Neurològiques i Neurogenètica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i la Unitat d’Esclerosi Múltiple del Servei de Neurologia de l’HUB han co-organitzat aquesta jornada per explicar els nous avenços assolits en l’abordatge i recerca de la malaltia i donar veu als pacients, perquè aportin també solucions a l’impacte de l’EM en la seva vida diària i esdevinguin plenament actius en la seva autocura. Tal i com explica el Dr. Sergio Martínez Yélamos, cap de la Unitat d’EM de l’Hospital de Bellvitge i investigador principal de l’IDIBELL, “donant veu als pacients d’esclerosi múltiple i compartint tractaments, experiències d’adaptació i resiliència enfront la malaltia els estem empoderant perquè prenguin les millors opcions informades en un model assistencial basat en les decisions compartides”.

Vegeu el programa de la jornada

En els darrers anys s’han assolit grans avenços terapèutics contra el component inflamatori de l’esclerosi múltiple gràcies a nous tractaments farmacològics. La incorporació de nous fàrmacs al registre terapèutic de l’esclerosi múltiple, sobretot els anti-CD20 (eliminen limfòcits B a la sang), ha permès reduir entre un 80% i un 90% tant els brots de la malaltia com l’aparició de noves lesions en les ressonàncies. Val a dir que la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’HUB ha participat en els assajos clínics internacionals que han facilitat l’aprovació d’aquests nous fàrmacs.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top