Un estudi troba que l’agonista del receptor GLP-1 millora la funció mitocondrial en ratolins amb obesitat

NO039 - P Garcia-Roves_Frontiers - Imatge noti

Un estudi de l’Institut de Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i la Universitat de Barcelona (UB) amb la Universitat Àrtica de Noruega compara l’efecte de dos tractaments sobre les alteracions en la respiració mitocondrial que tenen lloc a l’obesitat.

La respiració mitocondrial és un procés vital que s’encarrega de produir energia a les nostres cèl·lules. En persones amb obesitat, aquest procés es pot veure afectat, cosa que pot contribuir a importants problemes de salut.

Els resultats d’aquest estudi publicat a la revista Frontiers of Endocrinology mostren que en models de ratolí el tractament amb l’agonista del receptor GLP-1 millora la funció mitocondrial a nivell hepàtic. D’altra banda, el suplement d’àcids grassos omega-3, que havia mostrat efectes beneficiosos a nivell cardíac, no va tenir efectes negatius en la respiració mitocondrial.

Aquestes troballes podrien tenir implicacions per al tractament de malalties relacionades amb l’obesitat, com ara la diabetis i les malalties cardíaques.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top