Tret de sortida a la iniciativa XarSMART, que vol impulsar la transferència de tecnologia mèdica a Catalunya

  • La setmana passada es va dur a terme el llançament del projecte XarSMART a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet de Llobregat amb l’assistència de més de 50 persones.
  • Es tracta d’una proposta coordinada per l’IDIBELL i finançada per l’AGAUR en la qual participen 13 altres institucions.
  • XarSMART oferirà als projectes accés a experts en regulatòria, eHealth, ciència de dades i medicina de precisió.
NO040 - Kick off XarSMART - Imatge noti

La setmana passada es va celebrar una reunió a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet de Llobregat per donar el tret de sortida a XarSMART, una iniciativa que pretén fomentar la generació de tecnologies mèdiques i noves empreses per a l’ecosistema català de ciències de la vida i de la salut. Coordinada per l’Àrea d’Innovació i Desenvolupament de Negoci de l’IDIBELL i amb el suport financer de l’AGAUR, XarSMART està formada per 13 institucions, 30 grups de recerca i 345 investigadors, i es centra en tres àrees importants: medicina personalitzada de precisió, productes sanitaris i ciència de dades.

L’objectiu de XarSMART és augmentar la capacitat de transferència de projectes d’alta demanda al mercat, amb temps de desenvolupament ràpids, per aconseguir un impacte immediat a l’ecosistema i la ciutadania. La iniciativa ofereix als projectes accés fàcil i ràpid a experts en regulatòria, eHealth, ciència de dades o medicina de precisió, sense necessitat de contractar sessions de consultoria per cada necessitat.

Per afavorir la recerca de finançament, XarSMART disposarà d’una plataforma pròpia de cerca i classificació automàtica de subvencions a partir de la qual els grups de recerca rebran informació personalitzada. A més a més, la iniciativa també inclou un Consell de la Indústria, format per experts en innovació, que donaran assessorament i acompanyament als investigadors.

La 13 institucions presents a la xarxa Xarsmart, cadascuna amb entre 1 i 10 grups de recerca, són: IDIBELL, Consorci Sanitari Integral, Eurecat, IDIAP, IDIBGI, Hospital de Bellvitge, ICO, IISPV, Fundació Universitaria del Bages, IRB Lleida, Hospital de Sant Pau, Sant Joan de Deu, Universitat de Barcelona i Althaia.

Amb el suport de:

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top