EATRIS nomena l’IDIBELL com a Centre Expert

  • El nomenament permet a les institucions oferir serveis d’alt valor afegit que abans prestava Coordinació i Suport d’EATRIS.
  • Els serveis inclouen suport regulador, gestió de la innovació i suport de viabilitat translacional, i complementen els serveis de suport existents.
NO047 - EARTIS Expert Centre_Imatge noti

Estem encantats d’anunciar que l’IDIBELL, juntament amb sis institucions més, ha estat designat Centre Expert per EATRIS, la infraestructura europea per a la medicina translacional. Aquest segell ens permet oferir serveis d’alt valor afegit que abans realitzava Coordinació i Suport d’EATRIS. A causa de la creixent demanda i a l’objectiu d’EATRIS de donar suport al desenvolupament de competències nacionals, aquests serveis ara estaran parcialment descentralitzats i seran duts a terme per institucions d’EATRIS que actuïn com a Centres d’Experts.

Aquests serveis cobreixen una varietat d’àrees, com ara la gestió de la innovació, l’estratègia i l’execució regulatòria i l’avaluació de tecnologies sanitàries. Complementen els serveis de suport existents a les institucions esmentades, com els que ofereix l’Àrea d’Innovació i Desenvolupament Empresarial de l’IDIBELL. En el nostre cas, hem estat reconeguts en les tres categories existents: Suport Normatiu, Gestió de la Innovació i Suport a la Factibilitat Traslacional.

Les 7 institucions han estat seleccionades sobre la base de la seva trajectòria i experiència en el suport a la innovació de projectes de recerca translacional. Els “Centres Experts EATRIS” actuals són:

  1. Università Cattolica del Sacro Cuore, Itàlia.
  2. Association for Innovation and Biomedical Research on Light and Image (AIBILI), Portugal.
  3. Instituto Pedro Nunes (IPN), Portugal.
  4. Istituto Mario Negri, Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri, IRCCS, Itàlia.
  5. The Bellvitge Biomedical Research Institute (IDIBELL), Espanya.
  6. Germans Trias i Pujol Research Institute (IGTP), Espanya.
  7. Instituto de Medicina Molecular João Lobo Antunes (IMM), Portugal.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top