L’Associació Contra el Càncer a Barcelona subvenciona quatre projectes de l’IDIBELL amb gairebé 500.000 euros

  • Els projectes de l’IDIBELL d’Elisa Espinet, Juan José Rojas, Carolina M. Florian i Victor Moreno han estat entre els seleccionats
  • Tots ells s’han presentat aquest dilluns en acte que ha comptat amb una taula rodona dels ajuts a més destacats i un diàleg entre metge i pacient.
NO030 - Ajudes AECC - Imatge noti

L’Associació Contra el Càncer a Barcelona ha celebrat un acte amb motiu de la presentació dels seus ajuts en recerca 2022 a Barcelona. En total, han sigut prop de 24,5 M€ atorgats en 195 ajuts (39 a Barcelona), 4 dels quals dirigits a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) que ha rebut 489.778 euros, amb l’objectiu d’augmentar la supervivència mitjana de les persones amb càncer i portar els resultats de la recerca al pacient.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del Dr. Laureano Molins, president de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, i la Sra. Isabel Orbe, directora general de la Fundació Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que han presentat l’acte i han introduït l’entrega d’ajuts i les taules de diàleg, la primera amb alguns dels investigadors/es beneficiaris dels ajuts, entre ells el Dr. Victor Moreno de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia. I, la segona és un diàleg entre el Dr. Joan Seoane i el pacient Enric Barba, sota el tema “el pacient al centre de la investigació”.

Entre 4 projectes seleccionats de l’IDIBELL estan dirigits per:

  • Elisa Espinet (Transcan-3 JTC2021)
  • Juan José Rojas (Ayuda LAB AECC 2022)
  • Carolina M. Florian (Transcan-3 JTC2021)
  • Victor Moreno (Transcan-3 JTC2021)

Els ajuts en Investigació de l’Associació adjudicats cobreixen totes les fases de la carrera investigadora, des de pràctiques com a estudiants universitaris fins a grups consolidats, totes les fases de la investigació, des de la investigació bàsica per aprofundir en el coneixement del càncer fins a la innovació i la investigació clínica per apropar els resultats als pacients, i tots els tipus de càncers.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top