La tecnologia de l’IDIBELL, llicenciada a LoopDx, inicia una campanya de crowdequity

  • La startup diagnòstica del sector MedTech preveu captar 500.000 euros a través de la plataforma d’equity crowdfunding online Capital Cell, especialitzada en biomedicina.
  • La ronda permetrà a l’empresa emergent sortir al mercat amb un test ràpid de diagnòstic d’infeccions en sang (sèpsia) capaç d’identificar amb gran sensibilitat i especificitat després de la primera hora de la infecció.
  • L’investigador de l’IDIBELL i de l’Hospital Universitari de Bellvitge Joan Sabater, en col·laboració amb la startup LoopDx, va desenvolupar entre el 2018 i el 2019 SeptiLoop, un kit de diagnòstic ràpid de sèpsia. El resultat d’aquest projecte es va patentar i llicenciar a la mateixa empresa.
NO035 - Finançament LoopDx - Imatge noti

Loop Diagnostics, també coneguda com LoopDx, una startup diagnòstica del sector MedTech nascuda a Barcelona el 2018, ha llençat una campanya de crowdequity de 500.000 euros per completar una ronda de finançament de 3 milions d’euros. La resta de la inversió prové de fons europeus Next Generation (2,25 milions) i una empresa privada del sector salut.

La ronda permetrà a l’empresa emergent acabar la fase d’industrialització per produir a gran escala i treure al mercat el seu test ràpid de diagnòstic d’infeccions a la sang (sèpsia), capaç d’identificar amb gran sensibilitat (86%) i especificitat (100%) després de la primera hora de la infecció. La comercialització de la solució a Espanya serà possible a finals d’aquest any una vegada superada la fase reguladora que l’empresa emergent està fent actualment.

La campanya, activa fins al 16 de maig, està allotjada a la plataforma d’equity crowdfunding online Capital Cell, especialitzada en biomedicina: https://capitalcell.es/campaign/loopdx . Qualsevol inversor pot participar-hi amb un tiquet mínim de 500 euros.

Aquest test va ser desenvolupat per l’empersa emergent en col·laboració amb en Joan Sabater, investigador de l’IDIBELL i de l’Hospital Universitari de Bellvitge. El resultat d’aquest projecte es va patentar i llicenciar a la mateixa empresa.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, a dia d’avui la sèpsia afecta 30 milions de pacients al món i causa la mort de 6 milions, convertint-se en la primera causa de mort hospitalària. Els estudis i els assaigs clínics realitzats per la startup amb la col·laboració d’hospitals de referència com l’Hospital Universitari de Bellvitge conclouen que el 40% de pacients que ingressen a les sales d’urgències necessiten fer-se un hemocultiu com a prova diagnòstica per a la sèpsia. A més, una de cada 10 persones sospitoses de patir la malaltia acaba sent positiva. En total, es detecten 175.000 casos cada any a Espanya.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top