Un grup d’excel·lència integrat per investigadors de l’IDIBELL i professionals de Cardiologia de l’HUB s’integra al CIBER de Malalties Cardiovasculars

NO015 - CIBER Excelencia - Imatge noti

El Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV), que depèn de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), ha incorporat un grup d’excel·lència integrat per investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professionals del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). Compta amb col·laboració de l’Atenció Primària de l’ICS  i investigadors de l’IMIM.

El grup vinculat a l’IDIBELL fa recerca sobre estratègies personalitzades de precisió per a l’abordatge interdisciplinari comunitari de la insuficiència cardíaca en les seves fases evolutives. Amb la seva recerca contribuiran a l’objectiu del CIBERCV, que és reduir l’impacte de les malalties cardiovasculars i desenvolupar accions d’excel·lència en recerca cardiovascular translacional i en formació.

Liderat pel cap del Servei de Cardiologia de l’HUB i del grup de recerca BioHeart de l’IDIBELL, el Dr. Josep Comin, l’equip que s’integra al CIBERCV està format per Laia Alcover, Esther Calero, Elena Calvo, Carles Díez, Cristina Enjuanes, Alberto Garay, Elena García Romero, Paloma Garcimartin, José González Costello, Santiago Jiménez, Oona Meroño, Pedro Moliner, Marta Tajes, José María Verdú i Sergi Yun.

Tretze nous grups d’excel·lència s’han incorporat al CIBER per fer recerca en malalties cardiovasculars, però també en altres àmbits com els biomaterials, les malalties respiratòries, neurodegeneratives, obesitat, salut pública i oncologia.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top