M Carolina Florian nova professora de recerca ICREA

NO14 - ICREA Florian - Imatge noti

La Dra. M Carolina Florian, líder de grup a l’IDIBELL, ha estat nomenada professora de recerca ICREA. ICREA, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, ofereix places permanents als científics i acadèmics més talentosos perquè vinguin a treballar a Catalunya. Al llarg dels anys, aquests llocs han esdevingut sinònim d’excel·lència acadèmica mundial.

M. Carolina va obtenir el Màster en Ciències en Biotecnologia Farmacèutica i el Ph.D. en Endocrinologia a la Universitat de Milà, Itàlia. Va realitzar la seva formació postdoctoral en Biologia de Cèl·lules Mare Hematopoètiques a la Universitat d’Ulm, Alemanya. L’any 2020 es va traslladar al Programa de Medicina Regenerativa de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Barcelona, Espanya, on actualment lidera el grup de recerca Envelliment de les Cèl·lules Mare.

En els darrers anys, la seva investigació ha desafiat el concepte que l’envelliment és un procés irreversible. El seu equip investiga el paper de l’epigenètica i el microambient de les cèl·lules mare a la conducció de l’envelliment de les cèl·lules mare somàtiques. L’objectiu és definir les possibilitats per abordar l’envelliment i rejovenir funcionalment les cèl·lules mare i els teixits i possiblement estendre la vida útil i la salut. Per perseguir aquests objectius de recerca pioners, l’equip de Florian combina diverses tecnologies d’avantguarda, tot unint el coneixement de camps científics interdisciplinaris.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top