Gran èxit del 6è sLHam de dones científiques

SONY DSC

Amb l’auditori Barradas ple de gom a gom, el 6è sLHam de científiques de l’IDIBELL ha estat un èxit total. Amb aquest acte lúdic-festiu, creat per sumar-se a la commemoració mundial del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, es dona veu a les científiques per donar a conèixer els factors que afecten la seva carrera, visibilitzar la seva feina i crear nous referents. Aquest any les sLHameres van ser Sandra Acosta, Begoña Aran, Lidia Franco, Núria Lloberas, Patricia Prada i Gemma Via, Fatima Akhtar i Paula Barrios que en una xerrada divulgativa de cinc minuts van explicar la seva carrera en el món científic, els reptes que han anat superant i les motivacions que les han ajudat a fer-ho.

Aquest any l’acte va incorporar una novetat molt celebrada per tot el públic assistent, a banda de les sis científiques de l’IDIBELL, també vam gaudir de la participació de dues sLHameres junior, estudiants de l’Institut Bellvitge, que han realitzat el seu treball de recerca als laboratoris de l’IDIBELL gràcies al projecte de Tàndem Educatiu que desenvolupen ambdues institucions, la Paula i la Fàtima.

Al final de l’acte, el públic va ser el responsable d’escollir a través d’una aplicació mòbil la guanyadora la nit. Gemma Via amb el seu monòleg sobre la recerca en infermeria va aconseguir captivar el públic i endur-se la pipeta d’or que la identifica com a guanyadora del sLHam 2023.

En el seu discurs, en Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, va destacar com “el sLHam s’ha convertit en un acte consolidat de la nostra institució que posa en relleu l’excel·lència de les nostres científiques”. I va afegir que “a l’IDIBELL treballem tot l’any per promoure la visibilitat i prestigi de les dones en ciència, i tot i que queda molt camí per fer, anem en la bona direcció”.

Per la seva banda, David Quirós, tinent d’alcaldessa d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet va posar en valor l’estreta relació de l’IDIBELL i l’Ajuntament, un tàndem que crea sinergies i al que li augura un gran futur. De fet, el pla estratègic LHCiència de l’Ajuntament de L’Hospitalet té una forta presència de l’institut d’investigació.

L’sLHam s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, de l’Auditori Barradas, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, de l’Institut Bellvitge i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). La iniciativa té també el suport de BioNova Científica, Sarstedt, Labclinics, Aire Ancient Baths i el restaurant Debut, que doten els premis per a les participants. L’activitat forma part de l’estratègia LHCiència, recentment encetada, i s’emmarca en el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), cofinançat amb fons europeus FEDER, coordinat per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top