Viladecans Contra el Càncer dona 25.000 € a l’IDIBELL per a la recerca en medicina personalitzada d’aquesta malaltia

NO010 - Xec Viladecans - Imatge noti

Aquest dimarts, dia 24 de gener, l’Associació Coordinadora “Viladecans contra el Càncer” ha fet una donació de 25.000€ a l’IDIBELL. A l’acte hi han assistit representants de les associacions col·laboradores, Maria Gato, presidenta de l’Associació, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, i dels Drs. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL i cap del grupde recerca en càncer hereditari, i Ángel Raya, coordinador del programa de Medicina Regenerativa i cap del grup de potència de cèl·lules mare de l’IDIBELL.

El donatiu, que és fruit de les campanyes solidàries organitzades per l’Associació al llarg de 2022, es destinarà a finançar la generació d’un nou model experimental per a l’estudi de la predisposició al càncer, un projecte basat en la medicina personalitzada i l’ús de cèl·lules mare per modelar malalties.

Durant l’acte, que va tenir lloc a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso de Viladecans, també es presentà el projecte de recerca que motivarà la campanya de 2023 de l’Associació. Promogut per l’Hospital de Viladecans, centre adscrit a l’IDIBELL, i presentat a l’audiència per la Dra. Yolanda Fortuño, facultativa de l’Hospital i investigadora de l’Institut, el projecte té per objectiu avançar en el diagnòstic i el tractament precoç del càncer cutani.

L’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer, formada per entitats de la societat civil i fomentada en el voluntariat, va començar a col·laborar amb l’IDIBELL el 2016, tot recollint fons per la investigació contra el càncer. A data d’avui, ja ha aportat, en total, 128.000 € a la recerca biomèdica.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top