Presenten el nou microscopi confocal de la plataforma de Bioimatge

NO007 - Presentació Confocal - Imatge noti

La Plataforma de Bioimatge dels Serveis Cientificotècnics de l’IDIBELL ha incorporat un nou equipament d’altes prestacions. Es tracta del microscopi confocal LSM980 de Carl Zeiss equipat amb el detector Airyscan2. Adquirir aquest nou equipament ha estat possible gràcies a la subvenció de l’Institut de Salut Carlos III (IFEQ21-00042) y el cofinançament de l’IDIBELL.

Aquesta nova eina permetrà adquirir imatges d’alta resolució amb una major velocitat d’escaneig i major sensitivitat, suposant una millora substancial respecte a l’equipament de que es disposava fins al moment a la Unitat. S’espera així poder estudiar estructures que fins ara els investigadors de l’IDIBELL no podien veure.

Per tal de donar a conèixer el ventall de prestacions d’aquest nou microscopi, ahir es va celebrar una xerrada formativa amb la presència de Gerry Sexton, especialista d’aplicacions de Carl Zeiss. Durant la sessió, es van presentar les característiques més destacades de l’aparell i es van donar exemples de possibles aplicacions que podria tenir en cadascuna de les àrees de recerca de l’IDIBELL (Neurociències, Càncer, Medicina Regenerativa i Medicina Translacional).

L’acte va ser un gran èxit amb quasi 80 assistents els quals al final de la jornada van poder comentar amb els especialistes de la Plataforma de Bioimatge i de Carl Zeiss els seus dubtes. El Dr. Joan Repullés, cap de la plataforma apunta: “hem pogut debatre inquietuds concretes relacionades amb projectes de recerca i explorar com la microscòpia els hi pot donar solució. De ben segur que aquest nou microscopi significarà un gran impuls per la recerca biomèdica de l’IDIBELL“.

A part d’aquesta sessió formativa s’han organitzat una sèrie de sessions pràctiques amb grups reduïts per experimentar de primera mà amb el nou microscopi i posar-lo a prova amb mostres pròpies dels grups de recerca. En aquestes sessions també hi participaran especialistes de Carl Zeiss que oferiran un assessorament personalitzat.

Els organitzadors de les jornades han volgut agrair tant a la comissió assessora com a totes les persones que van posar a prova els equips de demostració tota la implicació i l’esforç invertits en aquest projecte.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top