Un final d’any ple de solidaritat

  • Ha estat un trimestre ple d’activitats solidàries en favor de l’IDIBELL, i no podem estar més agraïts a totes les associacions, entitats i persones que ho han fet possible.
NO119 - Recull actes solidaris - Imatge noti

Concerts, atletisme, monòlegs, futbol, trobades, natació, afaitats,… Ha estat un final d’any ple d’activitats solidàries que ens han ajudat a fer recerca que canvia vides, recerca per millor la salut i la qualitat de vida de les persones. Des de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) no podem estar més agraïts a The Tutsies, Luz de Gas, Ticketea, El Debut Restaurant, la perruqueria Can Tisores, Sociathlon, Elles vs ELA, Elipep si jo puc tu també, l’Associació Gingko APAC Berguedà, la iniciativa Toca-te-les, l’associació Dacma i a totes la resta d’associacions i entitats que ara i durant tot l’any cedeix el seu temps i esforç per a dur a terme activitats solidàries que ajudin a recaptar fons per l’IDIBELL.

L’esport, la solidaritat i la recerca sovint van agafats de la mà. El passat mes d’octubre va tenir lloc la Sociathlon, un esdeveniment esportiu de natació, ciclisme i atletisme on el 100% de les inscripcions, les donacions al “dorsal 0” i les recaptacions “in situ” es destinen a dues entitats, aquest any una de les escollides ha estat la recerca sobre l’Esclerosi Lateral Amiotròfia (ELA) de l’IDIBELL. Aquesta també ha estat la malaltia escollida pel Club esportiu d’Elles per a destinar la seva solidaritat, el 4 de desembre van organitzar un torneig de futbol femení solidari que va aconseguir esgotar localitats.

Però no només l’esport recolza la recerca contra l’ELA, la música també hi ha posat el seu granet de sorra durant aquest trimestre. El 22 de novembre va tenir lloc a la sala Luz de Gas un concert benèfic de la banda musical The Tutsies que va aconseguir fer ballar a les 840 persones que hi van assistir procedents de diferents punts del territori. La Dra. Mònica Povedano, investigadora principal de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge, i experta en ELA, va aprofitar l’ocasió per donar les gràcies i destacar que “actes com aquests ens motiven i ens ajuden a avançar en la nostra tasca“.

Movember és una iniciativa que ha convertit el mes de novembre en el mes de la lluita contra els càncers masculins. L’Hospitalet va escollir l’hora del vermut per a celebrar la seva festa Movember. En ella es convidava a tots els participants amb barba a afaitar-se i deixar-se bigoti per col·laborar en el moviment. Mentre, per a refrescar la jornada, es va muntar una barra solidària pel vermut, un mónoleg científic a càrrec de l’investigador de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia Álvaro Aytés i l’actuació de fins a nou DJ.

Al setembre van venir a visitar-nos l’Associació Ginkgo APAC Berguedà, representants de la iniciativa Toca-te-les i donants particulars que en l’últim any havien contribuït a la recerca del càncer de mama de l’IDIBELL. Els donants van ser rebuts pel Dr. Miquel Àngel Pujana, investigador de l’IDIBELL i l’Insitut Català d’Oncologia, qui els hi va explicar la seva recerca i els hi va fer un tour pels diferents espais dels laboratoris.

Al final de l’any també hem rebut els amics de l’Associació Epilep, si jo puc tu també, que treballen per fer visible l’epilèpsia i eliminar l’estigma que arrossega. El seu donatiu va anar dedicat a l’equip de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge de la Dra. Mercè Falip.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top