Sessió científica en homenatge a la professora Maria Teresa Miras Portugal

NO109 - Homenatge MT Miras - Imatge

Aquest dilluns ha tingut lloc una sessió científica conjunta entre l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona en homenatge a la professora Maria Teresa Miras Portugal, qui ens va deixar al 2021.

La sessió va ser seguida tan presencialment a la Sala de Graus Roser Valls de la UB com a través de plataformes en línia. Hi van participar dos convidats forans, el Dr. Lisardo Boscà, de l’Instituto de Investigaciones Biomédicas Alberto Sols del CSIC, a Madrid, i primer director de l’IDIBELL. L’altre convidat, que ho va fer a través de Zoom, el Professor Peter Illes de la Universitat de Leipzig d’Alemanya. També hi van participar els Doctors Francisco Ciruela i Carles Solsona del programa de neurociències de l’IDIBELL i de la Universitat de Barcelona. Finalment, també hi van acudir els Doctors Marçal Pastor Anglada de l’IBUB -UB i Rafael Franco de la UB.

La professora Maria Teresa Miras Portugal va ser una destacada científica en l’àmbit de la biologia molecular i neurofarmacologia que va formar part del comitè científic extern al crear-se l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) sota la direcció del Dr. Lisardo Boscà.

Per posar en context la figura de la professora Miras Portugal cal dir que entre altres coses, va ser professora de la Universidad Complutense de Madrid, presidenta de la Reial Acadèmia de Farmàcia d’Espanya, membre dels comitès de direcció de societats científiques internacionals com a la de Neuroquímica. Va organitzar congressos científics internacionals.

La professora Miras Portugal va tenir una estreta relació científica amb alguns grups de recerca de l’IDIBELL i de la Universitat de Barcelona que treballaven i treballen en l’àmbit de la senyalització purinèrgica, de manera especial en l’àmbit de les neurociències o de l’oncologia. Aquesta intensa relació ha fet que alguns d’aquests grups hagin volgut organitzar una sessió científica en memòria d’ella.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top