L’IDIBELL renova l’acreditació de benestar animal després de la visita de l’AAALAC

NO103 - Visita AAALAC - Imatge

El passat 10 de novembre l’Association for Assessment and Acreditation of Laboratory Animal Care International (AAALAC) va visitar l’IDIBELL per supervisar el correcte seguiment del programa de cuidat i ús d’animals a l’estabulari, imprescindible pel  manteniment de la seva acreditació. Aquesta qualificació assegura el compromís de la institució en el benestar dels animals (en els models utilitzats a les nostres línies de recerca), mantenint els màxims nivells de rigorositat i qualitat.

L’AAALC és una organització privada sense ànim de lucre que promou el tractament humà dels animals en la ciència mitjançant programes d’acreditació voluntària i avaluació per membres experts. Les institucions que hi participen, a més d’assegurar el benestar animal en totes les seves facetes, es comprometen en el compliment de les lleis locals, estatals i federals que regulen la investigació en animals, així com en el seguiment del principi de les 3R (reemplaç, reducció i refinament). D’alguna manera, l’AAALAC és un punt de trobada entre la ciència i l’ús responsable dels models animals.

En la seva visita, els membres de l’AAALAC van tenir l’oportunitat de visitar de la mà de al veterinària designada Rosa Bonavia les instal·lacions de l’IDIBELL i revisar la documentació necessària per a renovar l’acreditació. També van tenir la oportunitat de parlar directament amb tot el personal involucrat (personal de l’estabulari, membres CEEA, investigadors de la comissió interna de l’estabulari, personal de prevenció laboral i de serveis generals). Prèviament, el director de l’IDIBELL, el Dr. Gabriel Capellá, els hi va donar la benvinguda a la institució i la Dra. Mercè Martí, cap dels serveis cientifico-tècnics, va fer un petit esment a la situació actual de l’estabulari.

Després d’avaluar tota la informació aportada per l’IDIBELL, l’AAALAC va fer un únic requeriment obligatori de fàcil compliment que ja està en tràmit, i varis suggeriments de millora que s’aniran implementant properament. Al gener s’emetrá el veredicte definitiu que s’espera sigui positiu, ja que la valoració general l’AAALAC sobre com el centre segueix el programa va ser “amb entusiasme, compromís i transparència”, el que ens encoratge a seguir amb la nostra tasca.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top