La festa Movember de L’Hospitalet recull diners per a la recerca del càncer de pròstata

  • La festa, organitzada pel restaurant Debut, la perruqueria Can Tisores, Pessics de Ciència i l’IDIBELL, ha comptat amb la participació de l’investigador de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia Álvaro Aytés.
  • El restaurant Debut i la perruqueria Can Tisores han ofert vermuts i afaitats solidaris per ajudar a la causa.
NO101 - Movember - Imatge noti

Movember és una iniciativa que ha convertit el mes de novembre en el mes de la lluita contra els càncers masculins. Al llarg de trenta dies se celebren iniciatives solidàries per tot el món que busquen recaptar fons que ajudin a combatre càncers com el de pròstata o el de testicles.

A L’Hospitalet, aquest diumenge al migdia s’ha celebrat la festa Movember al restaurant Debut. Una festa organitzada pel restaurant, Can Tisores, el programa Pessics de Ciència de l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’IDIBELL per recaptar fons per a la recerca en càncer de pròstata.

L’hora del vermut ha estat l’escollida pel restaurant Debut i la perruqueria Can Tisores per celebrar la festa on es convidava a tots els participants amb barba a afaitar-se i deixar-se bigoti per col·laborar en el moviment Movembre. Per refrescar la jornada, també s’ha muntat una barra solidària pel vermut, tots els beneficis de la qual han estat destinats a la recerca.

Álvaro Aytés, cap de grup de l’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia, hi ha participat amb una xerrada de deu minuts on ha explicat la recerca que estan duent a terme i les perspectives de futur del càncer de pròstata.

La jornada ha estat amenitzada per l’actuació de nou DJ diferents i conduïda per l’humorista de L’Hospitalet Raúl Alcaraz, qui ha dinamitzat la subhasta solidària que s’ha fet en favor de la recerca.

En conjunt s’ha tractat d’una iniciativa festiva i solidària que no només ha ajudat a recollir diners per la recerca, sinó que també ha permès conscienciar la població de la importància de continuar investigant i de realitzar tots els controls mèdics necessaris, ja que la detecció precoç sovint és la millor arma per combatre el càncer.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top