Èxit de públic en les jornades de portes obertes de Sinergia 2022

  • Aquest dissabte el Campus de Bellvitge va obrir les portes per acostar la recerca d’un dels pols biomèdics més importants del país a la ciutadania.
  • Amb activitats com visites guiades, xerrades, escape rooms i gimcanes la jornada va tenir un gran èxit d’assistència.
NO95 - Post Sinergia - Imatge noti

Aquest dissabte es va celebrar la jornada de portes obertes de la quarta edició de Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet. Més de 250 persones van venir al Campus Bellvitge per ser partícips de la feina que es fa dia a dia a l’IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital Universitari de Bellvitge, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu per millorar la salut de les persones. Al llarg de tot el matí una gimcana, un escape room, visites guiades per les instal·lacions i xerrades divulgatives van acostar la ciència de Bellvitge a tots els visitants. La jornada va culminar en una gran festa final on es van entregar els premis de la gimcana i es va poder gaudir de l’actuació de l’EMMCA Gipsy Project, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet.

En les visites guiades els participants van tenir l’oportunitat de visitar els laboratoris de l’IDIBELL i viure la recerca en primera persona. Al final de cada visita es va oferir una xerrada divulgativa sobre desenvolupament embrionari a càrrec del Dr. Esteban Hoijman i una altra sobre el poder addictiu de les criptomònades de la mà de la Dra. Susana Jiménez, ambdues amb gran èxit d’assistència.

Una altra activitat, que ja és un clàssic i que també va tenir gran èxit d’assistència esgotant totes les localitats, va ser l’IDIescape, un escape room als laboratoris. Els participants van utilitzar el seu enginy i dots científiques per trobar el tractament a una malaltia fatal, només així aconseguien superar l’escape room.

Com a novetat, aquest any, es va realitzar una gimcana per tot el campus, a través de proves de descoberta i enginy, i d’una aplicació mòbil. Els participants van recórrer tot el campus per conèixer tots els seus secrets i localitzacions. Tots ells van ser primats amb invitacions pel poliesportiu municipal de Bellvitge, a més els tres equips més ràpids, van tenir un premi especial de la mà de l’IDIBELL. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i encarregat de donar la benvinguda a tots els participants, va posar en valor la unió de forces de totes les entitats que formen part del Campus Bellvitge, un dels pols biomèdics més importants del país, i la importància de dur a terme activitats com aquestes per acostar la ciència que s’hi fa la ciutadania.

La jornada de portes obertes és la cirereta final d’una setmana plena de ciència i activitats destinades a mostrar a la ciutadania la feina que, de manera conjunta, fan totes les entitats biosanitàries del Campus Bellvitge. Al llarg de la setmana més de 150 estudiants de la Universitat de Barcelona i alumnes del Tàndem amb l’Institut Bellvitge van visitar diferents espais del campus com els quiròfans de l’Hospital de Bellvitge, la farmàcia robotitzada de l’Institut Català d’Oncologia, o els serveis cientificotècnics de l’IDIBELL. A més, s’han estrenat set vídeos mostrant les recerca més puntera del Campus dins les sèries Quinaciència! i Tapes d’Innovació que ja acumulen gairebé 700 visualitzacions.

Sinergia és la Festa de la recerca i innovació en salut de L’Hospitalet, liderada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i emmarcada en el projecte estratègic 4locaLHealth: Recerca, Innovació i Salut al territori a través de la medicina personalitzada (PECT, cofinançat amb fons europeus FEDER).

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top