L’IDIBELL ha organitzat una trobada de donants i associacions solidàries amb el càncer de mama

  • L’equip de recerca en càncer de mama va rebre ahir associacions i particulars que gràcies a les seves donacions havien impulsat projectes d’investigació.
  • La trobada va constar d’una presentació de la recerca que es duu a terme l’IDIBELL i d’una visita guiada pels laboratoris.
NO93 - Trobada donants Pujana - Imtge noti

Ahir van visitar l’IDIBELL diverses associacions i donants particulars que en els últims anys han donat diners per a impulsar la recerca en càncer de mama que es realitza a l’IDIBELL. Els donants van ser rebuts pel Dr. Miquel Àngel Pujana, cap de grup, i l’equip d’investigació en càncer de mama.

Abans de començar la visita, els investigadors van explicar la seva recerca als donants i els hi van agrair profundament la seva solidaritat i compromís. Posteriorment, la visita va continuar amb una ruta guiada pels laboratoris on els donants van poder conèixer la resta de l’equip i resoldre tots els dubtes que se’ls hi plantejaven.

Els donants procedien, per una banda, de l’associació Ginkgo APAC Berguedà, una associació sense ànim de lucre, formada per pacients oncològics, familiars i voluntaris que organitzen múltiples activitats per a donar visibilitat a la malaltia i eliminar tabús. També hi havia representants de la iniciativa Toca-te-les, que promouen la prevenció del càncer de mama i organitzen múltiples activitats solidàries. I finalment, donants particulars que en alguna ocasió han col·laborat amb l’IDIBELL.

El grup de recerca dirigit pel Dr. Pujana té com a objectiu millorar la prevenció i cura del càncer de mama mitjançat la identificació i desenvolupament de teràpies precises. Recentment, van descriure com les cèl·lules tumorals del càncer de mama formaven escuts de col·lagen per evitar l’atac del sistema immunitari, investigació que van poder realitzar gràcies a les donacions solidàries. També gràcies al suport rebut, el grup ha identificat alteracions cel·lulars que influeixen en el risc de desenvolupar aquest tipus de càncer, obrint noves oportunitats per la prevenció.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top