Èxit del segon simposi del programa de recerca Oncobell

NO90 - Oncobell simposium - Imatge

Aquest dilluns i dimarts 19 i 20 de setembre s’ha celebrat el segon Simposi Oncobell a l’auditori de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Sota el lema “construint ponts entre la ciència, la medicina i les persones” el congrés és un fòrum per a discutir els últims avenços en recerca bàsica i clínica amb professionals de primer nivell del càncer. En l’edició d’aquest any, hi han participat investigadors i investigadores de l’IDIBELL i d’altres centres de recerca nacionals i internacionals.

La Dra. Mariosol Soengas, del CNIO de Madrid, ha estat l’encarregada d’iniciar el congrés amb una sessió plenària sobre melanoma. Posteriorment, al llarg de tota la trobada han tingut lloc diverses sessions presidides per professionals de l’IDIBELL en les quals s’ha aprofundit sobre temes com la genòmica, la immunitat contra el càncer, les noves tecnologies clíniques, la metàstasi o el desenvolupament de resistències al tractament. Per finalitzar les dues jornades, hem tingut el plaer d’escoltar al Dr. Alberto Bardelli, de la Universitat de Torino, parlar sobre la vigilància immunològica en el càncer.

Aquest és el segon any que el programa de recerca en Mecanismes Moleculars i Teràpia Experimental en Oncologia de l’IDIBELL organitza el Simposi Oncobell. Aquest programa format per 21 grups de recerca i 91 investigadors i investigadores principals lluita contra el càncer de manera col·lectiva i multidisciplinària, enfocant-se tant en els mecanismes moleculars com en les teràpies experimentals.

La Dra. Isabel Fabregat i el Dr. Josep Maria Piulats, tots dos coordinadors del programa Oncobell, declaren: “Creiem que estimular la comunicació entre grups de recerca ens pot portar a construir millors idees que ens permetin traslladar el coneixement de la recerca bàsica a la clínica més fàcilment“.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top