El Tàndem IDIBELL-Ins Bellvitge estrena el curs amb la inauguració de nou instrumental científic per al laboratori de l’Institut

NO87 - Inici curs Tándem - Imatge1

El Tàndem educatiu format per l’Institut Bellvitge i l’IDIBELL ha iniciat el curs 2022-23 amb una visita del Director científic de l’IDIBELL, el Dr. Fernando Fernández Aranda, a les instal·lacions de l’Institut. Rebut per un equip de professors del centre i per un grup d’alumnes, ha fet un repàs als projectes que el Tàndem ha realitzat al llarg dels darrers cursos, i que s’exposen a l’Institut. Finalment, tots plegats han visitat el laboratori del centre i han inaugurat el nou instrumental científic i educatiu que, gràcies al projecte Tàndem, l’IDIBELL ha adquirit per millorar, de forma molt substancial, la qualitat de l’ensenyament pràctic en ciències biològiques i de la salut. El nou equipament el conformen tres lupes potents amb transil·luminació i un incubador per al creixement de microorganismes.

Properament, el Tàndem serà presentat als alumnes que enguany inicien el 3r curs de l’ESO, i també a les famílies del centre. Per altra banda, el primer contacte dels estudiants amb la recerca de l’IDIBELL tindrà lloc el dia 4 d’octubre, en el marc del programa d’activitats de Sinergia 2022. Serà llavors quan un grup d’alumnes visitarà els laboratoris de recerca i assistirà a dues xerrades de joves investigadors de l’IDIBELL, Joan Roncero i Laura Asensio, que els parlaran i conduiran activitats gamificades sobre el desenvolupament embrionari i la vacunació contra el virus del papil·loma.

Durant el curs que comença, el Tàndem donarà continuïtat a projectes educatius que han resultat exitosos al llarg dels darrers anys, com l’elaboració de la revista Life & Science, el projecte europeu Stars Game, la sèrie Dones de ciència, o la realització de noves pràctiques de laboratori a càrrec de la URIB. A més, s’emprendrà una nova col·laboració entre docents i investigadors, motivada per la posada en marxa de la nova assignatura de Biomedicina a 1r de Batxillerat.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top