AtG Therapeutics arrenca amb una primera ronda de finançament de més de mig milió d’euros

  • La spin-off sorgida de l’IDIBELL i de l’Institut Català d’Oncologia desenvolupa noves alternatives terapèutiques per a càncers avançats i un sistema de cribratge d’aquests pacients.
  • A la primera ronda d’inversió ha rebut el suport d’entitats internacionals i nacionals, com ara Blue Goose Capital, Women Angels for STEAM (WA4STEAM), el grup StapleCat/Inveniam i científics internacionals de gran renom.
  • En aquests moments s’està desenvolupant un nou tractament (AtG 153) en fase preclínica en assaigs amb models animals i un prototip de selector de pacients (AngioDxPredict).
NO077 - Creació ATG - Imatge

AtG Therapeutics, un nou actor de l’R+D a l’àmbit de l’oncologia, anuncia el seu llançament amb una primera ronda de finançament que puja a 556.000 euros a la primera fase. La ronda de finançament va ser recolzada per un fons d’inversió internacional Blue Goose Capital, dos grups de Business Angels a nivell nacional, WA4STEAM i el grup StapleCat/Inveniam, i també diversos científics internacionals d’alt renom.

Fundada pels investigadors Oriol Casanovas, Gabriela Jiménez juntament amb l’assessor internacional Bart Huisken, AtG Therapeutics desenvoluparà una cartera de medicaments per al tractament de càncers avançats. Per això comptarà amb el suport d’un equip amb una àmplia experiència consolidada a la indústria farmacèutica i biotecnològica.

L’empresa començarà treballant a dos programes; un d’un nou medicament centrat en una nova diana terapèutica, implicada en el metabolisme de les cèl·lules tumorals i un selector de pacients que permetrà identificar els pacients que es beneficiaran del tractament. Dels quals, respectivament, l’AtG 153 ja en fase d’estudis preclínics amb models animals i AngioDxPredict es troba en fase de desenvolupament del prototip. La cartera inicial servirà de base per a una expansió posterior cap al futur desenvolupament de programes innovadors de R+D per a diverses indicacions oncològiques.

 

Els fundadors:

Oriol Casanovas. Investigador biomèdic del Programa ProCURE (IDIBELL i ICO). Internacionalment reconegut pel seu ampli coneixement i experiència en recerca bàsica i translacional de l’angiogènesi tumoral i la resistència terapèutica.

Gabriela Jiménez. Farmacèutica i doctora en Biomedicina (UB) i Tech transfer leadership per la UPF, s’ha format a les escoles de negocis EADA i IESE, compta amb amplis coneixements científics i experiència al món empresarial.

Bart Huisken. Experimentat emprenedor en sèrie, visionari, mentor de CEOs, consultor amb més de 25 anys d’experiència a la indústria que estableix noves empreses i unitats de negocis. Bart té un MBA de INSEAD.

 

Amb una cartera que, en un primer moment, se centra en tres càncers avançats, renal, colorectal i mama, no tenim cap dubte que AtG crearà un valor significatiu en els pacients i en un sector amb una oportunitat de mercat existent”, assenyala Blue Goose Capital, Boston (MA).

AtG Therapeutics encaixa perfectament amb els requisits dels projectes en què volem invertir: clara innovació STEAM, emprenedora a l’equip fundador, un equip solvent i un projecte ben construït amb perspectives de futur” assenyalen des de WA4STEAM.

Ens enorgulleix anunciar el llançament d’AtG Therapeutics -apunta la Dra. Gabriela Jiménez, cofundadora i CEO de la spin-off-. Els actius d’alta qualitat de la nostra cartera de productes tenen el potencial de canviar la vida dels pacients sense alternatives terapèutiques eficaces”.

És molt motivador i il·lusionant veure com la feina de tants anys de recerca ja està arribant a una fase en què aviat es convertirà en una realitat per als pacients amb càncer avançat i que els ajudarà a combatre aquesta malaltia”, comenta el Dr. Oriol Casanovas cofundador i CSO d’AtG Therapeutics.

Hem contribuït a la creació d’AtG per accelerar que els avenços del grup de recerca del Dr. Casanovas centrat en el desenvolupament de teràpies basades en la medicina de precisió ajudin els pacients que pateixen càncers avançats“, afegeix el Dr. Gabriel Capellà director de l’IDIBELL.

 

Sobre AtG Therapeutics

AtG Therapeutics és una companyia de creació recent, d’IDIBELL i de l’ICO. Aquest projecte ha estat recolzat per diverses institucions de l’àmbit internacional i nacional entre elles: l’European Research Council (ERC), la Fundació “La Caixa”, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), l’Institut de Salut Carles III i La Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE).

 

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top