juliol de 2022

Un antiviral genèric podria millorar l’esperança de vida dels pacients d’una malaltia minoritària sense cura

L’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge estudia en assaig clínic l’eficàcia d’Efavirenz, un antiretroviral contra el VIH per al tractament de Niemann Pick tipus C.

Un antiviral genèric podria millorar l’esperança de vida dels pacients d’una malaltia minoritària sense cura Llegir més »

El teixit adipós blanc és el més vulnerable davant dels canvis metabòlics causats per l’obesitat

L’estudi, basat en un model d’experimentació animal, constata que quan l’estrès fisiològic supera la capacitat de resposta del teixit adipós blanc s’arriba a un punt de no retorn en que perd la plasticitat metabòlica.

El teixit adipós blanc és el més vulnerable davant dels canvis metabòlics causats per l’obesitat Llegir més »

Desenvolupen un model que millora el cribratge del càncer colorectal

L’estudi, liderat per investigadors del IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia i el Clínic-IDIBAPS, analitza les variants genètiques associades al risc de desenvolupar tumor colorectals i permetria reduir el nombre de colonoscòpies innecessàries.

Desenvolupen un model que millora el cribratge del càncer colorectal Llegir més »

La Unitat d’Investigació Clínica en Assaigs Clínics aconsegueix la recertificació ISO 9001:2015

La Unitat d’Investigació Clínica en Assaigs Clínics (UICEC) de l’IDIBELL, gestionada pel servei de Farmacologia Clínica de l’HUB i liderada per la cap d’aquest servei, la Dra. Pilar Hereu, ha aconseguit la recertificació del seu sistema de gestió de la qualitat.

La Unitat d’Investigació Clínica en Assaigs Clínics aconsegueix la recertificació ISO 9001:2015 Llegir més »

L’associació per l’epilèpsia “Si jo puc, tu també #epilep” fa una donació de 10.000 euros a la recerca

Els diners es destinaran a la recerca d’aquesta malaltia del grup de l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge en Malalties Neurològiques i Neurogenètica.

L’associació per l’epilèpsia “Si jo puc, tu també #epilep” fa una donació de 10.000 euros a la recerca Llegir més »

Descriuen les variants genètiques que incrementen la vulnerabilitat per l’addicció al joc

Aquest estudi de l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge mostra que sis variants en la família de gens que codifica per aquest factor estan estretament associades a una major vulnerabilitat a l’addicció al joc.

Descriuen les variants genètiques que incrementen la vulnerabilitat per l’addicció al joc Llegir més »

El Tàndem educatiu de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge tanca el curs havent augmentat el nombre d’activitats i d’alumnes implicats

El Tàndem educatiu format per l’Institut Bellvitge i l’IDIBELL ha tancat el curs 2021-2022 amb la publicació del cinquè número de la revista Life & Science, el projecte que duen a terme els alumnes de 3r d’ESO i que recull totes les activitats que realitza el centre educatiu amb investigadors i professionals de l’IDIBELL.

El Tàndem educatiu de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge tanca el curs havent augmentat el nombre d’activitats i d’alumnes implicats Llegir més »

Scroll to Top