La segona ronda d’implementacions de la escape room STARS ha estat un èxit

202206_2nd year_New_IDIBELL_Impl 2

Un any i mig després del seu debut, el projecte STARS Game acaba d’arribar a la meitat. Per tant, les quatre institucions participants ja han fet dues rondes de tallers i implementacions. L’experiència de tots pel que fa a la escape room va acabar sent molt positiva i gratificant.

A L’Hospitalet de Llobregat, la Unitat de Comunicació i Mecenatge de l’IDIBELL va visitar la setmana passada els quatre instituts locals implicats en el projecte STARS Game des dels seus inicis: INS Bellvitge, INS Mercè Rodoreda, INS Bisbe Berenguer i Jesuïtes Bellvitge. D’aquests quatre centres, 119 alumnes han experimentat la escape room.

La majoria dels estudiants estaven ansiosos per l’activitat, ja que els van parlar sobre la escape room als tallers de febrer. A cada sessió, la classe es va dividir en equips de dos o tres alumnes i a cada equip se li va assignar un itinerari específic: immunòlegs, microbiòlegs, biòlegs moleculars i anatomopatòlegs. Després d’una breu introducció i alguns consells, els alumnes van disposar d’una hora per completar la escape room. Els comunicadors científics i els mestres els van ajudar durant l’activitat, però el treball en equip i la resolució de endevinalles va ser l’habilitat més important per avançar a la escape room. En general, al voltant de la meitat dels equips van poder acabar el joc a temps.

Gràcies als comentaris rebuts a la primera ronda d’implementació, la escape room va incloure algunes millores. Per exemple, alguns textos que explicaven conceptes científics, com ara microscopi, antibiòtics o vacunes, van ser reemplaçats per vídeos curts gravats per investigadors. Això va fer que l’aprenentatge fos més atractiu per als estudiants i també va ajudar els investigadors a treballar en les seves habilitats de comunicació.

En definitiva, segons la retroalimentació rebuda, les sessions d’implementació van ser molt positives per a tots els actors involucrats: comunicadors científics, docents i estudiants. A més, els comunicadors van obtenir comentaris valuosos que seran essencials per continuar millorant. Tots els participants esperen amb ànsies el proper i darrer any del projecte STARS Game.

Scroll to Top