La spin-off sorgida de l’IDIBELL Aptadel Therapeutics rep l’ajuda europea Eurostars

  • Aquesta ajuda anirà dirigida a desenvolupar un tractament dirigit basat en nanopartícules per al càncer pediàtric Sarcoma d’Ewing.
NO52 - Aptadel_Euroccess - Image

Aptadel Therapeutics ha rebut una beca europea Eurostars per a desenvolupar la primera teràpia dirigida contra el càncer infantil Sarcoma d’Ewing, basada en nanopartícules d’ARN.

El Sarcoma d’Ewing és un tipus rar de tumor cancerós que creix als ossos o als teixits tous. Afecta principalment nens i joves, però també s’observa en adults. Aquests tumors són molt agressius, tendeixen a reaparèixer i desenvolupar metàstasi després de la quimioteràpia. Es tracta del segon càncer d’os primari més diagnosticat entre nens i adults joves. A causa de la manca de tractaments efectius, la supervivència dels pacients amb sarcoma pediàtric que presenten metàstasi en el moment del diagnòstic és amb prou feines del 20%.

Aptadel Therapeutics és una empresa preclínica cofundada per l’IDIBELL enfocada a desenvolupar una nova plataforma de teràpia dirigida contra el càncer. Aquesta plataforma consisteix en nanopartícules carregades amb agents terapèutics, com poden ser molècules d’ARN o fàrmacs quimioteràpics, dirigides a diferents tumors diana. D’aquesta manera els agents terapèutics són alliberats només allà on fa falta, evitant així efectes secundaris i millorant l’efectivitat de les teràpies. En concret, aquesta ajuda anirà dirigida a desenvolupar un tractament dirigit al receptor EphA2, reduint així la capacitat de metàstasi de les cèl·lules canceroses.

El Dr. Óscar Martínez-Tirado, investigador de l’IDIBELL i cofundador de la spin-off, apunta que: “Estem molt emocionats d’haver rebut una subvenció tan competitiva. El projecte Eurostars impulsarà el desenvolupament del primer actiu d’Aptadel a la clínica per tractar el càncer pediàtric“.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top