Comença el programa d’intercanvi entre IDIBELL i SZBL

  • S’inicia la selecció de candidats per fer un programa de doctorat en Medicina Regenerativa entre el SZBL i l’IDIBELL.
  • El programa transcorrerà principalment a SZBL i comptarà amb una estada d’un mínim de sis mesos a l’IDIBELL.
NO45 - Programa inetrcanvi SZBL - Imatge

El Shenzhen Bay Laboratory (SZBL) de Guangdong-Hong Kong-Macau Greater Bay Area i l’IDIBELL llancen una convocatòria conjunta del Programa d’Intercanvi de Doctorat per al 2022, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració en recerca entre les dues institucions en el camp de la Medicina Regenerativa i proporcionar una formació excepcional en la matèria als estudiants graduats, fomentant la mobilitat i permetent la interacció amb investigadors destacats.

El programa seleccionarà entre 5 i 10 estudiants altament motivats per a la realització del programa de doctorat amb una durada màxima de 4 anys en cas de candidats amb títol de Màster o equivalent, i de 5 anys per a candidats amb títol de Grau o equivalent. Al final del programa, els estudiants hauran de defensar la seva tesi per aconseguir el títol de doctor. La investigació es farà principalment a SZBL, però inclourà una estada d’un mínim de 6 mesos en un dels laboratoris de l’àrea de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL.

Els estudiants seleccionats s’uniran a un projecte de recerca i rebran un programa personalitzat de recerca i capacitació, basat en els antecedents i el nivell d’estudis. La formació i l’educació es complementaran amb l’accés a infraestructures d’última generació, seminaris, cursos de formació especialitzats i orientació per al desenvolupament professional.

Els estudiants interessats poden posar-se en contacte amb scientificdirection@idibell.cat o admission@szbl.ac.cn per formalitzar-ne l’aplicació. Més informació aquí.

A l’edició d’enguany s’ofereixen places en els projectes següents:

  • Investigació de la cardiotoxicitat de fàrmacs en equivalents miocardíacs derivats d’iPSC humana. Supervisors: Joe Z Zhang (SZBL) i Angel Raya (IDIBELL).
  • Estudi del mecanisme d’accessibilitat a la cromatina regulada per la proteïna Lamin A en la reprogramació cel·lular. Supervisors: Qin Peng (SZBL) i Carolina Florian (IDIBELL).
  • Elucidació del secretoma i exosoma del fetge i organoides intestinals per entendre l’eix fetge-intestí. Supervisors: Gang Li (SZBL) i Jordi Guiu (IDIBELL).
  • Identificació i caracterització de locis alternatius de trets quantitatius de poliadenilació associats a la Malaltia d’Alzheimer a nivell unicel·lular. Supervisores: Lei Li (SZBL) i Mireya Plass (IDIBELL).
  • Desenvolupament de tecnologies d’enginyeria genòmica per a la biologia de cèl·lules mare i la medicina regenerativa de precisió. Supervisors: Zhuobin Liang (SZBL), Alessandra Giorgetti (IDIBELL) i Anna Veiga (IDIBELL).
  • Mesurament de les forces emprades per les protuberàncies epitelials en embrions vius. Supervisors: Artem Efremov (SZBL) i Esteban Hoijman (IDIBELL).

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top