L’IDIBELL passa a formar part del Comitè Científic de Pessics de Ciència

  • L’IDIBELL, juntament amb altres institucions científiques de Catalunya, ja forma part del Comitè Científic de Pessics de Ciència.
  • Pessics de Ciència és un projecte de difusió científica i tecnològica assentat a L’Hospitalet de Llobregat actiu des del 2003 i compromès amb l’equitat, la igualtat i la cohesió social.
pessics

Pessics de Ciència va néixer el 2003 al Centre Cultural Sant Josep, un equipament de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Inicialment organitzava esdeveniments científics de forma discontínua. L’any 2007 es va fer una aposta clara per convertir el projecte Pessics de Ciència en el principal programa de treball del centre cultural i es van començar a programar activitats de forma estable i continuada. A partir de l’any 2009, s’accentua encara més aquesta feina tot programant una activitat setmanal. Des de llavors, participa de manera regular en la Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i, des del 2012, col·labora amb una programació especial amb la Setmana Mundial del Cervell (Brain Awareness Week BAW).

Durant aquests anys, Pessics de Ciència s’ha consolidat com a referent en la difusió de la ciència i la tecnologia a l’Hospitalet. Ha apropat la ciència a la ciutadania sota els principis de l’equitat, la igualtat i la cohesió social, sempre fidel al rigor i l’expertesa dels seus continguts i col·laboradors.

L’IDIBELL ha col·laborat, i encara col·labora, amb aquest projecte organitzant conferències i altres activitats de divulgació científica. Ara, Joan Duran, membre de la Unitat de Comunicació i Mecenatge de l’IDIBELL, passa a formar part del Comitè Científic de Pessics de Ciència, juntament amb representants d’altres entitats científiques de Catalunya. La signatura del Comitè es va formalitzar el passat 10 de març de 2022 i els seus objectius són donar major consistència al projecte aportant prestigi i coneixement, assessorar sobre les grans línies de treball i aportar una valoració qualitativa. Els seus membres tenen una funció assessora en les activitats del projecte, tot aportant-ne criteri científic i facilitant contactes per a possibles participacions, i col·laborant a l’hora de conduïr activitats i xerrades, ja sigui com a moderadors o ponents.

A continuació, presentem els seus integrants:

  • Joan Duran. Doctor en bioquímica, membre de la Unitat de Comunicació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor associat de la Universitat de Barcelona. Escriptor, gestor cultural i codirector de la Festa de Poesia a Sitges i de diversos esdeveniments literaris.
  • Gemma Marfany. Doctora en biologia. Catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona. Directora del grup d’investigació en malalties rares U-718 de la Universitat de Barcelona i el CIBERER. Delegada del Rector UB per a la divulgació científica.
  • Jordi Díaz. Doctor en químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB.Coordinador de les Tècniques Manomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i la unitat NanodivulgaUB.
  • Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i divulgador científic. Professor de la Universitat Oberta de Catalunya i docent a la UAB i UdG. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i codirector del Projecte Animals Invisibles
  • Mara Dierssen. Llicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes en el Centre de Regulació Gnòmica (CRG) de Barcelona.
  • Núria Salan. Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ASEIAAT) de la UPC.
  • Rubén Permuy. Llicenciat en Periodisme i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Tècnic de Comunicació de la Recerca i Mitjans de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Text adaptat de l’ACCC: enllaç

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top