El Departament de Recerca i Universitats produeix un vídeo sobre recerca biomèdica de l’IDIBELL per fomentar vocacions científiques entre els joves

  • El segon lliurament de la col·lecció RECERCLIPS explica la investigació en genètica a l’IDIBELL i està presentat per la youtuber Juliana Canet.
  • Marta Pineda, Álvaro Carmona, Mireya Plass i Cecilia Velasco de l’IDIBELL ajuden a la youtuber a descobrir la recerca de l’IDIBELL.
  • El vídeo s’adreça a nois i noies d’educació secundària i darrers cicles de primària.
NO40 - Vídeo Juliana Canet - Imatge2

Emmarcat en l’objectiu de continuar incentivant els valors de la recerca i les vocacions científiques entre els més joves, el Departament de Recerca i Universitats ha produït el vídeo “Una recerca GENial a l’IDIBELL”.

El vídeo, conduït per la youtuber Juliana Canet i adreçat a nois i noies d’educació secundària i darrers cicles d’educació primària, fa un recorregut per la recerca desplegada a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

En el vídeo es dona veu a diversos investigadors i investigadores júniors i sèniors de l’IDIBELL: Marta Pineda, Álvaro Carmona, Mireya Plass i Cecilia Velasco. Ells i elles acompanyen a la Juliana en una visita a l’institut en el qual descobreixen que són els gens i la genètica, què és la recerca bàsica i la recerca aplicada, i com una no pot viure sense l’altra.

Una recerca GENial a l’IDIBELL” és el segon vídeo de la col·lecció RECERCLIPS de divulgació de la recerca i promoció de l’interès per la ciència entre els joves del Departament de Recerca i Universitats. Cada any es produirà un nou vídeo de la sèrie, que es focalitzarà en un centre de recerca o gran infraestructura cientificotècnica del sistema català de coneixement. El primer RECERCLIP es va dedicar al Sincrotró ALBA i a les propietats de la matèria a escala atòmica i molecular.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top