abril de 2022

Els factors psicosocials determinen l’efectivitat de l’autocura en pacients amb insuficiència cardíaca

La manca de suport familiar i social i els símptomes depressius són els principals elements que deterioren la capacitat dels pacients per adoptar hàbits i pràctiques saludables.

Els factors psicosocials determinen l’efectivitat de l’autocura en pacients amb insuficiència cardíaca Llegir més »

Un estudi presenta MCLA-158, el primer candidat a fàrmac dirigit a cèl·lules mare canceroses de tumors sòlids

Un consorci internacional liderat per l’IRB Barcelona i l’empresa biotecnològica Merus, amb la participació d’IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia, presenta les dades preclíniques que condueixen al descobriment de MCLA-158 i el seu mecanisme d’acció sobre les cèl·lules mare del càncer.

Un estudi presenta MCLA-158, el primer candidat a fàrmac dirigit a cèl·lules mare canceroses de tumors sòlids Llegir més »

Èxit a la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge

El dijous 21 d’abril per la tarda va tenir lloc la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge per a la Recerca Clínica amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis de suport a la recerca que l’IDIBELL i la UB ofereixen als investigadors del Campus Bellvitge.

Èxit a la Jornada de Presentació dels Serveis Cientificotècnics del Campus Bellvitge Llegir més »

L’estudi de biòpsies de pell ofereix un potencial nou marcador pel diagnòstic de l’ELA

Investigadors de l’IDIBELL, l’HUB la UAB i l’Hospital del Mar han identificat la presència d’un biomarcador de l’ELA fora del nucli de les cèl·lules de la pell dels pacients. La troballa pot ser útil en casos de pacients de difícil diagnòstic, en persones amb antecedents familiars per aquesta malaltia i, fins i tot, per a un diagnòstic precoç

L’estudi de biòpsies de pell ofereix un potencial nou marcador pel diagnòstic de l’ELA Llegir més »

El Departament de Recerca i Universitats produeix un vídeo sobre recerca biomèdica de l’IDIBELL per fomentar vocacions científiques entre els joves

El segon lliurament de la col·lecció RECERCLIPS explica la investigació en genètica a l’IDIBELL i està presentat per la youtuber Juliana Canet.

El Departament de Recerca i Universitats produeix un vídeo sobre recerca biomèdica de l’IDIBELL per fomentar vocacions científiques entre els joves Llegir més »

Identifiquen la base biològica responsable del desenvolupament de càncer de mama en pacients portadores de mutacions en BRCA1

Un estudi de l’IDIBELL i de l’Institut Català d’Oncologia publicat a la revista Nature Communications indica que la sobrexpressió del gen HMMR en dones amb mutacions en BRCA1 altera processos cel·lulars fonamentals i accelera el desenvolupament del càncer de mama.

Identifiquen la base biològica responsable del desenvolupament de càncer de mama en pacients portadores de mutacions en BRCA1 Llegir més »

Scroll to Top