L’IDIBELL participa en la Taula de Treball del Pla Biopol-Granvia

IMG_6519

La Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) i l’IDIBELL, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’ICO han participat a la primera reunió de la Taula de Treball del Pla Director Urbanístic Biopol-Granvia de L’Hospitalet de Llobregat, que es va celebrar el passat 17 de març. La Dra. Montserrat Figuerola, gerent de l’àrea Territorial Metropolitana Sud, va ser present en la reunió, que també va comptar amb l’assistència del Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i de Tarsi Ferro, directora de Qualitat i Innovació de l’ICO.

En aquesta primera reunió de la Taula de Treball també es va presentar el procés participatiu ciutadà. Aquest procés té com a objectiu aconseguir el màxim consens i la màxima implicació del teixit social i de la ciutadania en aquest projecte estratègic d’abast supramunicipal, el qual vol potenciar el clúster d’activitat vinculada a la recerca biomèdica  al voltant de l’eix de la Granvia.

Tant la creació de la taula com el procés participatiu van ser aprovats pel Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet el 20 de juny de 2021.

El planejament urbanístic té per objectiu el desenvolupament econòmic de l’entorn de l’IDIBELL, l’Hospital de Bellvitge, l’ICO i la Universitat de Barcelona, per possibilitar la implantació d’un clúster d’empreses vinculades a la biomedicina i les ciències de la salut. El desenvolupament urbanístic comporta la transformació i soterrament parcial del segment central de la Granvia, així com la d’alguns dels seus enllaços, a més de la implantació de noves zones verdes i la millora de la connexió de la ciutat amb l’entorn fluvial del Llobregat.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top