març de 2022

Un estudi demostra que el patogen H. influenzae tipus f és molt estable genèticament

Un treball publicat a la revista Scientifc Reports, realitzat pel grup de recerca en Epidemiologia Bacteriana de l’IDIBELL, l’Hospital de Bellvitge i CIBERES, ha estudiat la diversitat de gens presents en les soques clíniques de H. influenzae serotip f.

Un estudi demostra que el patogen H. influenzae tipus f és molt estable genèticament Llegir més »

Com la teràpia antiangiogènica pot augmentar l’agressivitat dels tumors?

Un article del grup de recerca en Angiogènesi Tumoral de l’IDIBELL i de l’ICO repassa els mecanismes implicats en l’increment de malignitat tumoral que pot provocar la teràpia antiangiogènica.

Com la teràpia antiangiogènica pot augmentar l’agressivitat dels tumors? Llegir més »

Un assaig clínic internacional mostra els beneficis d’un fàrmac en pacients hospitalitzats per insuficiència cardíaca aguda

Segons els resultats de l’assaig clínic fase III EMPULSE, els pacients ingressats per insuficiència cardíaca aguda tenen un 36% més de possibilitats d’experimentar millores en un termini de 90 dies en rebre tractament amb empagliflozina, un fàrmac ja existent que  es prescriu sobretot per a la diabetis tipus 2. El Dr. Josep Comin, cap del

Un assaig clínic internacional mostra els beneficis d’un fàrmac en pacients hospitalitzats per insuficiència cardíaca aguda Llegir més »

Els consum d’ous protegiria de patir demència en les persones que no segueixen una dieta mediterrània

Un estudi de l’IDIBELL i de l’ICO ha observat que el consum d’ou està relacionat amb un menor risc de demència en individus amb una adherència baixa a la dieta mediterrània, però que no influeix en individus que sí que segueixen aquest tipus de dieta.

Els consum d’ous protegiria de patir demència en les persones que no segueixen una dieta mediterrània Llegir més »

Què sabem sobre el trastorn per afartament

Després que el trastorn per afartament hagi entrat en el manual de diagnòstic psiquiàtric de referència, el Dr. Fernando Fernández-Aranda participa en un article a la revista Nature Reviews Disease Primers on es revisen les evidències científiques d’aquest trastorn i s’apunten els nous camins a seguir.

Què sabem sobre el trastorn per afartament Llegir més »

Nou estudi sobre la importància del valor de l’hemoglobina preoperatòria

Un estudi multicèntric liderat pel grup de recerca en Fisiopatologia i Dolor de l’IDIBELL i de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha demostrat que valors inferiors a 10 g/dl en l’hemoglobina preoperatòria són determinants per predir els requeriments de transfusió de concentrats d’hematies en el trasplantament hepàtic.

Nou estudi sobre la importància del valor de l’hemoglobina preoperatòria Llegir més »

No es troba associació entre el treball nocturn i el risc de patir càncer d’endometri

El treball nocturn està associat amb un major risc de patir alguns càncers amb una gran influència hormonal, com el de mama o el de pròstata, a causa de la disrupció del cicle circadià que altera els nivells de certes hormones. El càncer d’endometri també té un component hormonal rellevant, per tant, també podria estar

No es troba associació entre el treball nocturn i el risc de patir càncer d’endometri Llegir més »

Scroll to Top