Viladecans Contra el Càncer dona 20.000€ a l’IDIBELL per la recerca sobre la COVID-19

  • L’Associació Coordinadora “Viladecans contra el Càncer” col·labora amb l’IDIBELL des del 2016.
  • Aquest any, els diners es destinaran a la recerca en medicina personalitzada contra la COVID-19.
FKhyMGHXwAAMgxV

Aquest dimarts dia 1 de febrer, l’Associació Coordinadora “Viladecans contra el Càncer” ha fet una donació de 20.000€ a l’IDIBELL. A l’acte hi han assistit representants de les associacions col·laboradores, Maria Gato, directora de l’Associació, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, i el Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL.

Els fons es destinaran a la recerca contra la COVID-19. “Trobar marcadors genètics que ens ajudin a identificar aquells pacients amb més risc de patir complicacions pot permetre actuar a temps.” Explica el Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL. “També és important determinar les característiques genètiques que confereixin més resistència en front del virus, ja que poden ser útils per dissenyar tractaments.” Tot això s’està estudiant actualment a l’IDIBELL per tal de contribuir, a través de la medicina personalitzada, a la millora en la gestió dels pacients en el temps de pandèmia.

Aquesta associació va començar a col·laborar amb l’IDIBELL el 2016, tot recollint fons per la investigació contra el càncer. Arran de la crisi sanitària, però, l’Associació va decidir redefinir el seu objectiu de forma excepcional per ajudar a finançar la recerca sobre la COVID-19. Des de llavors, han fet aportacions molt significatives dins de vàries campanyes com #BellvitgeInvestiga, #AmbUnSomriure o “Superherois sense capa”.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

 

Scroll to Top