La rellevància de les nostres mentores

  • Avui, 11 de febrer, dia internacional de la dona i la nena en la ciència, volem posar en valor la importància de tenir mentores.
NO17 - 11F - Imatge

Avui és 11 de febrer i celebrem  el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Aquest dia va ser proclamat el 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu d’incentivar accions que promoguin la visualització de la feina de les científiques i que ajudin a crear nous rols femenins a l’àmbit.

Com ja és quasi una tradició, l’IDIBELL celebrarà el proper divendres 11 de febrer a l’auditori Barrades de l’Hospitalet el sLHam de científiques. Enguany amb una edició especial amb els monòlegs de les científiques de l’IDIBELL més votades en els últims anys.

De la mateixa manera, al llarg d’aquesta setmana, hem estat difonent una campanya a les xarxes socials de l’IDIBELL hem posar en valor la importància de tenir referents femenins. En ella cadascuna de les monologuistes del sLHam ens ha presentat la seva mentora, la seva referent o la seva companya que l’ha ajudat a ser on és.

Marisa Mena, investigadora postdoctoral del grup d’infeccions i càncer

 

 

Avelina Tortosa, investigadors principal del grup d’apoptosi i càncer

 

 

Mercè Martí, cap dels serveis cientificotècnics de l’IDIBELL

 

 

 

Mireya Plass,  cap del grup de recerca en regulació gènica de la identitat cel·lular

 

 

Carmen Ardanuy, investigadors principal del grup d’epidemiologia de les infeccions bacterianes. Investigació en patogènesi i bases moleculars de la resistència als antimicrobians.

 

 

Meritxell Rovira, cap del grup de recerca en regeneració del pàncrees. Progenitors pancreàtics i els seus nínxols.

 

 

Susana Jiménez, co-cap del grup de recerca en psiconeurobiologia dels trastorns alimentaris i les conductes addictives.

 

 

Isabel Fabregat, cap del grup de recerca en TGF-beta i càncer.

 

 

Per acabar-ho d’arrodonir, tanquem la campanya amb les reflexions de quatre estudiants de batxillerat científic de l’Institut Bellvitge que ens expliquen les seves motivacions, els seus plans de futur, i qui són les seves referents; amb sorpresa i missatge d’ànim final.

 

 

Scroll to Top