El Clúster Biomèdic rep la visita de Cristóbal Belda, director de l’Institut de Salut Carlos III

  • La iniciativa vol potenciar i consolidar aquest ecosistema situat al sud de l’àrea metropolitana de Barcelona amb la creació de noves infraestructures i nous serveis
Foto Belda

Els municipis de L’Hospitalet i Esplugues i les institucions de referència de l’àmbit de la investigació, de la salut i del coneixement que allotgen estan en ple disseny del Clúster Biomèdic, una iniciativa que vol potenciar i consolidar aquest ecosistema situat al sud de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb l’objectiu de conèixer de primera mà els seus punts clau i els últims avenços, i després de la invitació per part dels organitzadors, el doctor Cristóbal Belda, director de l’Institut de Salut Carlos III, ha visitat la zona conjuntament amb representants de les entitats.

Francesc Belver, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’ha rebut a la Masia Cal Gotlla, seu del Consorci per a la Reforma de la Gran Via, on ha pogut escoltar els eixos estratègics de la iniciativa i veure la maqueta de la reforma urbanística de la Gran Via.

Posteriorment, el grup s’ha traslladat a l’Hospital Universitari de Bellvitge per visitar el Laboratori Core d’Anàlisi Molecular, un dispositiu fonamental per a l’aplicació de la medicina personalitzada, de la mà de les doctores Montserrat Figuerola, gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) de l’Institut Català de la Salut i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i Encarna Grifell, directora de Planificació Estratègica, Avaluació i Innovació també de la GTMS.

La delegació de l’Institut de Salut Carlos III també ha pogut visitar la Unitat Fase I d’assaigs clínics de l’Institut Català d’Oncologia —de la mà de la seva directora de Coneixement i Investigació, la doctora Ana Clopés, i de la directora d’Innovació i Qualitat, la doctora Tàrsila Ferro— i els laboratoris del programa de Medicina Regenerativa de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge —de la mà del seu director general, el doctor Gabriel Capellá, i el director científic, el doctor Fernando Fernández-Aranda.

També han format part de la comitiva un grup de representants de la Universitat de Barcelona compost pels doctors Jordi Garcia, vicerector d’Investigació; Joan Miquel Nolla, coordinador del Campus Bellvitge i vicedegà acadèmic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; i Jaume Pérez, director d’Innovació i Coneixement de l’Hospital Sant Joan de Déu, l’hospital especialitzat en pediatria i obstetrícia involucrat en el projecte.

Per desenvolupar el Clúster Biomèdic, es planteja la creació de noves infraestructures i nous serveis que permetran aprofitar tots els recursos tecnològics disponibles i utilitzar-los per contribuir a la millora de la salut de la ciutadania. El projecte es presentarà als fons Next Generation UE i ja compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que l’ha inclòs a Next Diba.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top