Un projecte de l’IDIBELL sobre rehabilitació de persones amb paràlisi facial rep l’impuls de Sinergia Innova

  • Sinergia Innova és una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet per promoure la innovació oberta al sector biomèdic.
  • Dels 10 projectes que es van presentar, tres rebran el suport d’empreses del sector en forma d’acompanyament i co-creació.
  • Entre les beneficiades, hi ha un projecte liderat per Núria Montesinos, investigadora de l’IDIBELL i fisioterapeuta de l’Hospital Universitari de Bellvitge
NO121 Sinergia Innova Rehabilitació facial - Imatge

El passat mes de juliol l’Ajuntament de L’Hospitalet va llançar el programa Sinergia Innova amb l’objectiu de connectar agents clau de la innovació en el sector salut de la ciutat i generar sinergies entre la indústria i els centres de coneixement del territori.

En el marc d’aquesta comunitat i mitjançant diferents tallers es van identificar 10 reptes en l’àmbit de la salut, els quals van rebre propostes innovadores per part d’empreses i startups del sector i 3 han sigut seleccionades per seguir amb l’acompanyament:

  • Com podríem facilitar la rehabilitació dels pacients amb paràlisis facial a partir de la teràpia del mirall i les noves tecnologies?, liderat per l’IDIBELL.
  • Com millorar l’experiència del pacient i la població en general, mitjançant la personalització de l’alimentació i l’activitat física?, coordinat per l’Hospital Universitari de Bellvitge.
  • Com podríem establir uns criteris estàndards per ajudar a decidir als professionals de salut com implementar sistemes d’intel·ligència artificial?, llençat per l’Hospital Sant Joan de Déu.

Actualment, gràcies al suport de l’Ajuntament, s’està duent a terme un acompanyament tècnic de les propostes seleccionades juntament amb l’organització responsable del repte per ajustar la solució a les necessitats del centre i fer un pla de treball per a la seva implementació.

Pel que fa el repte llençat per l’IDIBELL sobre com facilitar la rehabilitació dels pacients amb paràlisis facial a partir de la teràpia mirall i les noves tecnologies, per Núria Montesinos, investigadora de l’IDIBELL i fisioterapeuta de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’empresa seleccionada per donar-hi una solució ha estat PULSO, una empresa del Grupo Evidenze.

Totes les parts involucrades han estat molt motivades per tirar endavant els projectes i destaquen que les comunitats d’innovació oberta permeten posar en marxa iniciatives de col·laboració que poden donar com a resultat propostes molt interessants i amb transcendència en el món de la salut i aportar gran valor a la societat.

 

Sinergia Innova

Sinergia Innova és una comunitat d’innovació oberta impulsada per l’Ajuntament d’Hospitalet per fomentar la col·laboració entre centres de recerca i sanitaris i empreses emergents del territori amb un alt grau d’innovació en el sector biomèdic. Aquesta iniciativa ha estat realitzada dins l’operació “Dinamització de l’ecosistema de salut LH” del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “L’Hospitalet, ecosistema innovador de salut”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i per la Diputació de Barcelona a través de la Línia de suport per a l’atorgament de subvencions als ens locals seleccionats pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020 en el marc del Pla “Xarxes de Governs Locals 2016-2019”.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top