Mor el Dr. Miquel Rutllant, precursor de l’IDIBELL

NO02 - Miquel Rutllant_NO Imatge

El passat 26 de desembre ens va deixar el Dr. Miquel Rutllant, una persona clau per a la creació del que avui coneixem com a IDIBELL i un dels precursors de la recerca biomèdica del nostre país.

La seva visió de futur, la seva tenacitat  i enginy el varen portar  ja en els anys 80’s, a crear la Unitat de Recerca Biomèdica a l’Hospital de Sant Pau, que ha estat llavor de  molts dels centres, fundacions i instituts de recerca actuals.

Convençut i entusiasta va promoure la investigació genètica, la recerca en càncer, en trombosis i hemostàsia, va impulsar la creació de bancs de cordó umbilical i la recerca amb cèl·lules mare entre d’altres. A inicis dels 90’s  va ser un dels fundadors de l’Institut de Recerca Oncològica (IRO), que després va esdevenir l’IDIBELL.

El Dr. Gabriel Capellá, Director de l’IDIBELL, comenta: “Gran part del model de recerca biomèdica que tenim actualment prové de l’impuls del Dr. Rutllant“. I afegeix: “Ell va ser dinamitzador necessari per desenvolupar la recerca d’excel·lència que en l’actualitat es duu terme a Catalunya“.

Son molts els investigadors d’aquest país i d’arreu que han agraït al Dr. Miquel Rutllant la seva generositat, el seu lideratge, la seva capacitat integradora de professionals de diferents àmbits de la biomedicina i l’impuls que li ha donat a la recerca. El seu llegat encoratja i engresca cada dia a continuar la feina.

A més, el Dr. Miquel Rutllant va traslladar el seu tarannà innovador als diferents càrrecs  que va tenir en l’ àmbit de la Medicina. Rutllant fou cap del Servei d’Hematologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau fins a la seva jubilació. Així mateix, també va ser Director Mèdic del mateix  Hospital i President de la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) des del 1988 fins al 1990, a més de President i fundador de la Societat Espanyola de Trombosis i Hemostàsia (SETH). També va participar molt activament en la Comissió d’Acreditació dels Bancs de Sang, i fins ara,  membre del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits (BST) del Departament de Salut de Catalunya.

El nostre més sincer reconeixement i agraïment al Dr. Rutllant per la ingent tasca feta en pro de la recerca biomèdica al nostre país.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top