L’IDIBELL renova amb èxit l’acreditació “Excel·lència de Recursos Humans en Recerca” de la Comissió Europea

NO124 - HRS4R Reacreditation - Imatge1

L’estratègia europea de recursos humans per a personal investigador, HRS4R per l’acrònim en anglès, Human Resources Strategy for Researchers, dóna suport a les institucions i centres de recerca en la implementació de polítiques i iniciatives en la gestió de recursos humans que promouen l’atracció de personal investigador i el desenvolupament de la carrera investigadora.

L’IDIBELL va ser distingit per primera vegada amb l’acreditació i el segell “Excel·lència de Recursos Humans en Recerca” el 2015. Ara, ha renovat la seva acreditació en la qual la Comissió Europea (CE) reafirma el seu compromís amb els principis de la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació de Personal Investigador.

L’avaluació per a la renovació del segell s’ha fet a través de la visita remota d’un grup d’experts de la CE que s’han entrevistat amb els representants de l’IDIBELL responsables de les diferents línies estratègiques del pla d’acció de recursos humans. En primer lloc, els experts van parlar amb els membres de la direcció de l’IDIBELL: Gabriel Capellá, Magda Martí i Fernando Fernandez-Aranda. També van realitzar entrevistes amb coordinadors dels programes de recerca, personal en les diferents etapes de la carrera investigadora i l’ombudsperson. Finalment, es van celebrar trobades entre els experts de la CE i els reposables de les unitats estratègiques de l’IDIBELL com Talent, Gestió del Coneixement i Qualitat, i Comunicació i Mecenatge.

 

Comissió de Seguiment de HRS4R
Comissió de Seguiment de HRS4R

 

L’informe final de la CE va ser altament favorable per l’IDIBELL, en ell es plantegen una sèrie de suggeriments i recomanacions en cap cas limitant. Entre elles destaca la recomanació de crear un circuit directe per a la publicació Open Access, enfortir la supervisió dels investigadors R1/R2, o impulsar la internacionalització de l’IDIBELL. Pel que fa a les polítiques de contractació es proposen reforçar les estratègies que assegurin la igualtat del procés, implementar les polítiques d’OTM-R i publicitar els anuncis de feina en el portal EURAXESS.

Des de l’IDIBELL volem agrair i felicitar a tota la comunitat IDIBELL per la participació en aquest procés de millora contínua, i especialment als membres de la Comissió de Seguiment de l’HRS4R pel seu suport.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top