gener de 2022

Un estudi conclou que els pacients greus operats a l’inici de la pandèmia no van tenir més complicacions ni mortalitat

Durant la pandèmia, es van impulsar diversos canvis organitzatius a l’Hospital Universitari de Bellvitge: les unitats de crítics de Medicina Intensiva i les unitats de crítics d’Anestesiologia–Reanimació d’Urgències (REA) i Reanimació Quirúrgica (RPQ) es van traslladar a l’àrea dels quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria, i es van reduir els llits de crítics disponibles per a […]

Un estudi conclou que els pacients greus operats a l’inici de la pandèmia no van tenir més complicacions ni mortalitat Llegir més »

Com va afectar el confinament al tractament de les persones amb addiccions al joc?

La pandèmia del COVID-19 i el confinament han estat tot un repte per a la població, de fet, s’ha constatat un increment generalitzat dels símptomes d’ansietat i depressió. Aquests efectes han estat més greus en alguns grups que d’altres, com és el cas d’algunes de les persones que pateixen un trastorn d’addicció al joc. Per

Com va afectar el confinament al tractament de les persones amb addiccions al joc? Llegir més »

Descriuen marcadors neuronals que prediuen l’eficàcia de la teràpia psicològica en els pacients amb ansietat

Un equip internacional, liderat per investigadors de l’IDIBELL, l’IDIBAPS i el CIBERSAM, han descrit que l’activació de les regions cerebrals encarregades d’identificar els estímuls rellevants i avaluar la resposta fisiològica cap a ells és un indicador de bon pronòstic de la teràpia.

Descriuen marcadors neuronals que prediuen l’eficàcia de la teràpia psicològica en els pacients amb ansietat Llegir més »

Identifiquen una molècula que podria participar en la formació de metàstasis òssies en el càncer de pròstata

Un grup d’investigadors de l’IDIBELL, la UB i Vall d’Hebrón Recerca han identificat una molècula implicada en la metàstasi òssia associada al càncer de pròstata i que podria ser útil en el disseny de noves teràpies per al seu tractament.

Identifiquen una molècula que podria participar en la formació de metàstasis òssies en el càncer de pròstata Llegir més »

L’IDIBELL rep una donació de 3.000€ per la recerca en l’epilèpsia

El dimecres passat, dos representants de l’associació “Si jo puc, tu també #epilep” van entregar un xec pel valor de 3000€ a l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge per tal d’ajudar a finançar la investigació sobre l’epilèpsia. A l’acte hi van assistir dos investigadors del programa de neurociències: Mercè Falip, investigadora principal del grup de

L’IDIBELL rep una donació de 3.000€ per la recerca en l’epilèpsia Llegir més »

Aconsegueixen millorar la teràpia de l’Anèmia Aplàsica autoimmune

L’addició del fàrmac Eltrombopag al tractament convencional amb immunosupressors aconsegueix incrementar l’efectivitat i rapidesa del tractament. L’estudi, publicat a the New England Journal of Medicine, correspon a un assaig clínic en fase 3 que ha comptat amb la participació de l’IDIBELL i de l’ICO.

Aconsegueixen millorar la teràpia de l’Anèmia Aplàsica autoimmune Llegir més »

El cribratge molecular en pacients amb càncer de mama avançat permet prendre decisions terapèutiques personalitzades

L’estudi va permetre identificar una mutació coneguda en un 63% de les pacients i un 11% d’elles van poder beneficiar-se d’un tractament dirigit basant-se en l’estudi molecular del seu tumor.

El cribratge molecular en pacients amb càncer de mama avançat permet prendre decisions terapèutiques personalitzades Llegir més »

Una nova estratègia de medicina genòmica millora el diagnòstic de les leucodistròfies

Amb la nova estratègia, publicada a la revista Neurology, s’ha duplicat el percentatge de casos diagnosticats, s’han descobert noves malalties i la seva causa genètica, i s’han ampliat els quadres clínics descrits.

Una nova estratègia de medicina genòmica millora el diagnòstic de les leucodistròfies Llegir més »

L’IDIBELL renova amb èxit l’acreditació “Excel·lència de Recursos Humans en Recerca” de la Comissió Europea

L’estratègia europea de recursos humans per a personal investigador dóna suport a les institucions i centres de recerca en la implementació de polítiques i iniciatives en la gestió de recursos humans que promouen l’atracció de personal investigador i el desenvolupament de la carrera investigadora.

L’IDIBELL renova amb èxit l’acreditació “Excel·lència de Recursos Humans en Recerca” de la Comissió Europea Llegir més »

Scroll to Top