Sara Hijazo, premi a la millor ‘comunicació oral’ al XIVè Congrés de Càncer de Pulmó

  • Sota el títol, “Re-definition of lung adenocarcinoma transcriptional subtypes using integrative bioinformàtics approaches”, en el treball hi ha col·laborat en David Cordero, Ania Alay, Raúl Marín, Xavier Solé i Ernest Nadal.
sara-hijazo-2021.jpg_2065046318

La investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i la Unitat de Bioinformàtica per a l’Oncologia de Precisió (UBOP) de l’ICO l’Hospitalet, Sara Hijazo, va presentar i guanyar el premi a la “millor comunicació oral” al XIVè Congrés de càncer de Pulmó que es va celebrar del 10 al 12 de novembre i que va organitzar pel Grup Espanyol de Càncer de Pulmó.

Sota el títol, “Re-definition of lung adenocarcinoma transcriptional subtypes using integrative bioinformàtics approaches”, en el treball hi ha col·laborat en David Cordero, Ania Alay, Raúl Marín, Xavier Solé i Ernest Nadal.

Què explica aquest estudi?

El treball presentat al congrés explica com mitjançant l’anàlisi bioinformàtica de més de 4.500 perfils d’expressió gènica d’adenocarcinomes de pulmó, aquest estudi ha identificat set subtipus moleculars que mostren diferencies en el comportament de 50 vies de senyalització moleculars essencials pel bon funcionament de les cèl·lules. Aquests grups presenten diferencies a nivell de supervivència global i característiques moleculars.

Addicionalment, s’han identificat potencials tractaments específics per cada grup mitjançant l’ús de dades farmacogenòmiques massives. “Els resultats d’aquest estudi poden aplanar el camí per obtenir una classificació més precisa dels adenocarcinomes de pulmó, així com per definir noves estratègies terapèutiques més enllà de les teràpies dirigides actuals basades en alteracions genòmiques especifiques” conclou Sara Hijazo,  investigadora de l’IDIBELL, de l’ICO i de UBOP.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top